Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 107 (5314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Flash mob

Peste o sută de tineri au dansat pentru a atrage atenţia asupra copiilor cu autism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Problemele copiilor cu autism au fost ţinta unui flash mob organizat ieri la prânz în incinta Iulius Mall. Peste o sută de tineri, majoritatea dintre ei copii, au dansat preţ de câteva minute pentru a atrage atenţia asupra acestei categorii de bolnavi.

Acţiunea a fost iniţiată de instructorii de zumba din Suceava şi la care s-au raliat reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, tricourile inscripţionate special pentru acest eveniment fiind donate de firmele Muşatinii şi Marvel.

„Am reuşit să strângem peste o sută de persoane, cei mai mulţi dintre ei tineri şi foarte tineri, iar noi, ca instructori de zumba, sperăm să-i putem ajuta pe aceşti copii care suferă de autism”, a precizat Florin Neciu, instructor de zumba şi iniţiator al acestui flash mob.

La finalul dansului din incinta Iulius Mall, pe un perete a apărut un banner prin care sucevenii sunt rugaţi să doneze 2% din venituri către organizaţiile neguvernamentale care se ocupă de problemele copiilor cu autism.

„Poate că nu astăzi şi nici mâine nu vor fi efectele scontate de noi, dar dacă vom repeta astfel de acţiuni lumea va fi mai înclinată pentru a ajuta copii cu dizabilităţi. A fost aleasă o modalitate plăcută şi relaxantă pentru a atrage atenţia asupra unui subiect extrem de sensibil”, a precizat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

În acest moment, în judeţul Suceava există peste 200 de copii bolnavi de autism. Această boală se manifestată prin ruperea legăturilor psihice cu lumea exterioară și intensa trăire a vieții interioare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de tineri au dansat pentru a atrage atenţia asupra copiilor cu autism.
 Vizualizări articol: 1959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Peste o sută de tineri au dansat pentru a atrage atenţia asupra copiilor cu autism4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei