Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 107 (5314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mai mult ca sigur, aproape campioană!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu credeam să mai am vreodată cuvinte de laudă pentru gsptv, dar iată că mulţumită celor de acolo am putut vedea marele derby al fotbalului portughez, Porto-Benfica. Ciorba campionatului lusitan se încinsese brusc etapa trecută, când liderul autoritar, Benfica, nu fusese în stare să treacă de Estoril pe propriul teren, astfel că rivalii de la Porto se apropiaseră la două puncte şi acum meciul direct din penultima etapă căpăta sens. Iar Benfica, după ce părea că rezolvase campionatul, ajunsese în situaţia de a-şi juca sezonul în doar câteva zile, între deplasarea de la Porto şi finala Ligii Europa contra lui Chelsea. Aşa cum era de aşteptat, meciul n-a fost prea spectaculos, dar finalul a făcut toţi banii. Un puşti de 17 ani, Kelvin, a fost aruncat în luptă de antrenorul lui Porto şi a reuşit să înscrie golul victoriei în prelungiri, după demarcare-preluare-finalizare demne de orice mare nume al fotbalului actual! Drept pentru care cei doi comentatori au decretat că Porto este campioană “mai mult ca sigur”. (Cred că erau studenţi în practică, nu mai auzisem în viaţa mea de ei. Unul cred că era dinamovist, a accentuat de vreo câteva ori, cu bătaie către stelişti, că jucătorii Benficăi nu se sperie de câteva obiecte aruncate din tribună, fiind ei bărbaţi adevăraţi!). Pe site, un coleg de-al lor le dădea peste nas şi spunea în titlu că Porto este “aproape campioană”.  Dacă pentru primii nu mai contau meciurile din ultima etapă, celuilalt probabil că nu i se părea chiar formalitate meciul lui Porto cu Pacos Fereira, echipă care şi-a adjudecat deja locul 3 şi participarea în preliminariile Ligii Campionilor. Măcar să nu câştige Porto tot în prelungiri, ar fi un renghi al sorţii greu de suportat pentru cei de la Benfica.

În încheiere, câteva cuvinte de consolare pentru Pantilimon, care a fost sărit din schemă de Mancini, la finala Cupei Angliei. Se vede treaba că antrenorul lui City n-a învăţat din greşeala lui Mourinho, schimbând portarul şi stricând astfel aura echipei. Nu e vorba de superstiţie, ci de starea de spirit indusă. Exemplul Barcelonei era mai nimerit, dacă s-a stabilit că Pinto apără în meciurile de cupă, atunci o face până la eliminare sau până ridică trofeul deasupra capului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult ca sigur, aproape campioană!.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mult ca sigur, aproape campioană!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei