Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 107 (5314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Violenţe

Poliţişti atacaţi în timp ce încercau să ducă la audieri romii implicaţi într-un scandal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Doi poliţişti care au intervenit la un scandal în comuna Voitinel şi colegii care le-au venit ulterior în ajutor au fost intimidaţi şi agresaţi de romii pe care încercau să-i ducă la audieri şi de rudele lor.

La un moment dat, unul dintre agresori a aruncat cu o cărămidă spre poliţişti, un agent fiind lovit în torace. În urma scandalului, principalul agresor a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

 

Poliţiştii, depăşiţi numeric, i-au scăpat pe scandalagii

Vinerea trecută, în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei Rurale Gălăneşti au fost sesizaţi că patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, sunt în stare de ebrietate şi provoacă scandal în faţa unui magazin din Voitinel. 

La faţa locului, cei doi poliţişti care formau patrula le-au cerut celor patru să îi însoţească la sediul Postului de Poliţie Voitinel, pentru audieri. Conform anchetei poliţiei, cei trei bărbaţi, Cornel Ciorcan, în vârstă de 27 de ani, din Voitinel, Lucian Rusu, de 29 de ani, din Leorda-Botoşani şi Ionel Bobu, în vârstă de 22 de ani, din Vicovu de Sus, toţi de etnie romă, au început să fie agresivi, i-au înjurat pe poliţişti şi le-au făcut semne obscene.

„Polițiștii au solicitat sprijinul posturilor de poliție învecinate, concomitent reușind să-l rețină și să-l conducă la sediul postului pe unul dintre suspecţi, timp în care ceilalți doi au fugit şi s-au îndreptat spre locuințele din cătunul de romi al satului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

 

Circul a continuat şi la Postul de Poliţie Voitinel

Între timp, poliţiştii veniţi în ajutor au plecat în căutarea celor doi fugari. Lucian Rusu şi Cornel Ciorcan au fost găsiţi în cătunul de romi, însă membrii familiei celui din urmă au sărit la poliţişti. În ambuscada creată, Cornel Ciorcan a pus mâna pe o bucată de cărămidă şi a aruncat-o spre un agent, pe care l-a lovit în zona toracelui.

Cei trei suspecţi au ajuns în cele din urmă la sediul postului de poliţie, însă scandalul nu s-a oprit aici. Ionela Ciorcan, soţia unuia dintre agresori, care fusese prezentă la scandalul iniţial, din bar, a început să facă circ la postul de poliţie. La un moment dat, ea a sunat la 112 şi a sesizat că a fost agresată de poliţişti.  

„Ulterior aceasta s-a prezentat la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost examinată, constatându-se că prezintă <contuzie braț, contuzie facială și escoriație coapsă dreapta> cu o vechime mai mare de cinci zile>, neputându-se stabili împrejurările în care a suferit leziunile, acestea nefiind provocate însă de polițiști”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

 

Noian de dosare penale şi un mandat de arestare

După acest imens scandal, poliţiştii au întocmit un noian de dosare penale. Cornel Ciorcan şi fratele său Gheorghe sunt cercetaţi pentru ultraj asupra poliţiştilor, în timp ce Cornel Ciorcan, Lucian Rusu şi Ionel Bobu, cei trei de la care a plecat scandalul, s-au ales cu dosare penale pentru  ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Individul acuzat că a lovit un poliţist cu o cărămidă în piept, Cornel Ciorcan, a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore. Ulterior, sâmbătă, la propunerea procurorilor, Judecătoria Rădăuţi a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti atacaţi în timp ce încercau să ducă la audieri romii implicaţi într-un scandal.
 Vizualizări articol: 3777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Poliţişti atacaţi în timp ce încercau să ducă la audieri romii implicaţi într-un scandal5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(13 mai 2013, 11:41:06
De ce nu au folosit armamentul din dotare? Le ra frica de aia ca se leaga si de neamurile neamurilor lor? Asta e politia. Slaba. Isi merita din plin procentul de incredere. Bine ca dau amenzi pentru trecerile de pietoni.
2.   De ce, trimis de
(13 mai 2013, 13:40:09
Încă se mai folosește numirea de rrom dată de Iliescu,confuzia este mare iar cei ce lucrează în țările europene au și ei de suferit.Țiganu-i țigan nu rrom.Nu mai folosiți cuvântul rrom spuneți-le atunci gipsi că-i mai bine.
2.1  RE: De ce, trimis de
(13 mai 2013, 14:59:01
Rrom cu rr nazonat vine de la dom (domn). In limba rromani nu exista cuvantul tigan. Tigan provine din grecescul anthiganos si inseamna pagan. Pe mine nu ma deranjeaza cum se numesc, ci cum se comporta. Pe de alta parte nici nu ai ce sa le ceri atata timp cat 500 ani au fost tinuti ca robi pe meleagurile noastre. I-am oprit din migratia lor, i-am robit, asta e, acum trebuie sa ne spalam cu ei pe cap. Se asteapta din partea statului un program amplu de integrare a rromilor, dar cine sa-l faca?
2.2  RE: De ce, trimis de
(13 mai 2013, 15:22:50
Întreaba l pe Herr Fhurerr cum se integrează țiganii !Când aud de integrare îmi vine să râd....
2.3  RE: De ce, trimis de
(13 mai 2013, 16:13:18
Am ras si eu pana ce am intalnit doi tigani integrati perfect. Daca nu mi-ar fi spus ce sunt crezi ca stiam? Uite si fata asta din G Humorului care a participat la Romanii au talent, ce crezi ca e la origine? Dar nu conteaza ce a fost, ci ceea ce este acum. Si ii felicit in primul rand pe parintii ei! Daca ei au putut, de ce nu ar putea si restul?! Si tot eu iti raspund. Tiganii si asistatii social reprezinta o masa electorala extrem de importanta pt alesii locali. Aceasta masa nu trebuie integrata pt ca nu mai poate fi manipulata atat de usor! Sunt interese pt ca ei sa ramana asa!
3.   Tziganieeeeee trimis de
(13 mai 2013, 16:17:17
Se inmultesc enorm sub orice critica numai tzigani in toate parcarile,drumuri,baruri,piete piata mare e intunerec fratziiioare...Antonescu daca s-ar naste iar ar putea tine sub control RASA DE INDIENI ORIENTALI!!!!!!
4.   Ovi trimis de
(13 mai 2013, 16:19:40
in zona noastra sunt multi....dar si mai multi sunt in Iasi,in niste localitati e belea acolo sa vezi intunereeeec in plina zi....ECLIPSA!iar in sudul tarii is ca furnicile...chauta fher vechi!
5.   Comentariu trimis de
(13 mai 2013, 19:10:16
Legislaţia proastă pune în pericol atât siguranţa noastră ca cetăţeni de bună credinţă cât şi autoritatea statului.
6.   Dez integrarea rromilor... trimis de
(13 mai 2013, 22:42:59
mai fac si eu apel inca o data la autoritatile competente,este o tiganca la Piata Centrala pe la tarabe fura in ziua mare din "papornitzele" si buzunarele oamenilor,in special batrani,vine in fiecare zi ca la servici,porecla ei este "buzata"...j.e.g
7.   Re re de ce. trimis de
(14 mai 2013, 06:59:21
Nu am nimic de spus despre țiganii integrați în societate,bravo lor sau acei care au pus umărul la ridicare culturală a României,însă o aducere aminte tristă mă face să vă spun că după terminarea celui de al doilea război mondial rușii având mare ură pe români ,conducerea de partid din aceea vreme era formată din țigani și evrei ,aceștia conduceau majoritatea ministerelor și instituțiile cheie economico-politice.D-nul Păun face o afirmație , anume că în parlamentul României ar fi 22 la sută etnie țigănească ,unii se recunosc alții se trag din această etnie fiindu-le rușine să recunoască.Deci această integrare este făcută deja la nivel politic,urmează cea socială.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei