Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă contestată

Ministerul Educaţiei a făcut recurs în cazul procesului câştigat de Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a făcut recurs în cazul procesului intentat şi câştigat de Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV). Sentinţa în procesul dintre USV şi ministerul de resort a fost dată în favoarea instituţiei sucevene, iar ordinul emis de MEN prin care USV este o institiţie de învăţământ superior bazată doar pe educaţie a fost anulat.

Sentinţa nu a fost definitivă, reprezentanţii MEN având dreptul să facă recurs, fapt ce s-a şi întâmplat în data de 23 aprilie 2013.

Procesul dintre Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi Ministerul Educaţiei, prin care USV cere ministerului daune de peste patru milioane de lei, a fost amânat de patru ori până să se pronunţe sentinţa. Cu toate că prejudiciile financiare aduse universităţii au fost evaluate la suma de 4,6 milioane de lei, pentru a nu prelungi procesul, reprezentanţii USV au renunţat la cererea privind obligativitatea plăţii acestei sume. Suma cerută de USV reprezintă banii pe care instituţia ar fi trebuit să-i primească dacă nu ar fi fost clasificată pe o poziţie inferioară în rândul universităţilor de stat.

Potrivit conducerii USV, clasificarea universităţii ca instituţie de învăţământ superior de categoria a treia, centrată doar pe educaţie, a dus la pierderea a aproape 20% din bugetul pe care instituţia ar fi trebuit să-l primească. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, universităţile româneşti au fost clasificate în trei categorii, şi anume universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei a făcut recurs în cazul procesului câştigat de Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ministerul Educaţiei a făcut recurs în cazul procesului câştigat de Universitatea „Ştefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei