Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În cinstea patimilor Mântuitorului

Public numeros la spectacolul religios susţinut de coruri din Suceava şi Constanţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Sute de spectatori, tineri, bătrâni, copii, clerici şi mireni, au participat, marţi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, la un eveniment religios deosebit, concert în cinstea patimilor Mântuitorului Iisus Hristos, care a cuprins două părţi, „Postul Mare, cântări şi versuri” şi „În vremea aceea...”. Pe scena suceveană au urcat coruri din judeţele Suceava şi Constanţa.

La eveniment au fost prezenţi şi ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care au apreciat evoluţia corurilor, a soliştilor, repertoriul foarte bine ales de artişti, care au creat o seară plină de emoţie.

 

„Armonia” şi „Cuvânt bun”

Concertul religios a început la ora 17:00 şi a durat circa trei ore şi jumătate. În prima parte, „Postul Mare, cântări şi versuri”, şi-au dat concursul coruri din judeţ: Ansamblul Artistic „Balada Bucovinei” Suceava, Grupul vocal al Şcolii cu clasele I-VIII Şcheia, Corul „Floarea Speranţei” din Ilişeşti, Grupul Vocal „Crescendo” al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Grupul Vocal Bărbătesc „Flori de Măr” Râşca, Corul „Vox Campus” al parohiei Sfântul Nicolae Capu Câmpului şi Corala „Sfântul Leontie” Rădăuţi.

Partea a doua a concertului a aparţinut oaspeţilor din judeţul Constanţa. „În vremea aceea...”, după cum s-a numit momentul pregătit de constănţeni, a fost susţinut de coralele „Armonia” şi „Cuvânt bun” ale Arhiepiscopiei Tomisului. Corala bărbătească „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, la iniţiativa pr. arhid. asist. univ. Ion Iulian Dumitru. Spectatorii au asistat la o frescă muzicală pentru solişti, cor şi orchestră, în care rolurile personajelor au fost interpretate de membrii celor două coruri.

 

Spectacol de înaltă ţinută

Sucevenii au fost impresionaţi şi au aplaudat îndelung măiestria interpretării „actorilor” care au realizat fresca muzicală „În vremea aceea...”, compusă de preotul Ion Popescu Runcu, „o adevărată întoarcere bimilenară în timp până în vremea Mântuitorului”, după cum au spus organizatorii.

Perindarea personajelor solistice pe scenă şi dialogul cu corul au făcut şi mai atractivă interpretarea muzicală de înaltă ţinută, sub bagheta dirijorală a asist. univ. drd. arhidiacon Ion Iulian Dumitru.

Coordonatorul proiectului prezentat la Suceava este lect. univ. drd. preot Valeriu Roman, consilier cultural al Arhiepiscopiei Tomisului. Evenimentul religios de la Suceava a fost organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Public numeros la spectacolul religios susţinut de coruri din Suceava şi Constanţa.
 Vizualizări articol: 1710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Public numeros la spectacolul religios susţinut de coruri din Suceava şi Constanţa5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei