Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alternativă

Lungu: „Cine nu-i de acord cu vânzarea terenului pentru noua centrală să vină cu altă soluţie de încălzire la iarnă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vânzarea terenului de sub noua centrală de termoficare a Sucevei, proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Suceava, este considerată de primarul Sucevei o măsură mai mult decât necesară, pentru că de asta depinde asigurarea căldurii populaţiei la iarnă.

„Cine nu vrea să voteze, să vină cu soluţii de încălzire la iarnă. Am văzut unele comentarii vizavi de preţ. Preţul nu este făcut de primar, de primărie, ci de un evaluator independent, o firmă serioasă, Romcontrol, fostă firmă de stat. Este un preţ pentru un teren situat în afara oraşului”, a spus Ion Lungu, referindu-se la faptul că preţul de vânzare al terenului este de aproape 24 de lei pe metrul pătrat.

Vânzarea celor 57.734 de mp teren din lunca Sucevei va aduce în conturile municipalităţii sucevene aproape 14 miliarde de lei vechi.

Cumpărarea terenului de către Bioenergy Suceava, sucursală a companiei Adrem Invest, este o condiţie impusă de banca finanţatoare a investiţiei, Raiffeisen Bank International.

Banca va permite retragerea de fonduri din cele 64 de milioane de euro necesare punerii în funcţiune a noii centrale termice doar după ce Adrem va fi proprietar pe terenul pe care a demarat investiţia.

„Realizarea noii centrale este un proiect care s-a născut dintr-o disperare, de asigurare a încălzirii Sucevei, nu este un moft al lui Lungu sau interesul cuiva. La Termica este o problemă de sistem, costul real al unei gigacalorii este de 6 milioane lei vechi, nu trei milioane lei vechi, cum este avizat de ANRE. Sper ca aleşii locali să dea dovadă de maturitate şi să voteze acest proiect”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Cine nu-i de acord cu vânzarea terenului pentru noua centrală să vină cu altă soluţie de încălzire la iarnă”.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Lungu: „Cine nu-i de acord cu vânzarea terenului pentru noua centrală să vină cu altă soluţie de încălzire la iarnă”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inflatia asta .... trimis de
(25 apr 2013, 13:03:46
Se pare ca pretul gigacaloriei creste si cand este oprit CET-ul. Cand functiona, gigacaloria era 3 milioane, acum este 6 milioane. NECHIFOR se pare ca scoate castanele din foc cu mana altuia, nu se baga deocamdata. Ne meritam soarta ca l-am votat (nu si eu) pe prelipcan.
1.1  RE: Inflatia asta .... trimis de
(25 apr 2013, 17:07:30
iarna cind functioneaza pe carbune pretul gicacaloriei este aproximativ 400 lei. vara functionind pe gaz metan pretul este de 580 lei gigcalorie. las' ca o sa produca adrem giga pe gaz cu 116 lei:))))!
2.   Numai ne lamentam...o iesire din impas!? trimis de
(25 apr 2013, 15:29:41
Cum sa voteze fara sa se gindeasca si la consecinte? Acesti oameni care ne reprezinta, au si ei o reponsabilitate dar si constiinta!
Si acuma se voteaza dupa cheful sefului si de asta merg anapoda toate in Suceava. Fiecare cit este la conducere isi construieste interesele si le fructifica dupa bunul sau plac!
Nu exista sa fi vazut o schimbare, o prefigurare de bune intentii un program credibil, de perspectiva a orasului sI judetului !
Macar o bruma de intentii!
3.   Afaceri ciudate trimis de
(25 apr 2013, 20:56:34
Eu nu inteleg ce treaba are primaria cu imprumutul firmei Adrem Invest.Este problema firmei sa-si rezolve problemele si sa faca rost de bani.Orice teren detinut de primarie se vinde la licitatie.Nu facem opere de binefacere.
4.   Care licitatie? trimis de
(25 apr 2013, 22:43:14
''radumamii' parca tu n-ai sti cum se fac licitatiile in RO, mai ales la Suceava......cat %este comisionul vanzatorului , ca doar tu faci parte din sistem si ai aceste informatii ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei