Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cerere peste aşteptări

31 de şcoli gimnaziale au solicitat suplimentarea numărului de locuri la clasele pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

După încheierea primei etape de înscriere în clasa pregătitoare, şcolile gimnaziale din judeţ au avut la dispoziţie o zi pentru a trimite pe adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava solicitări pentru suplimentarea numărului de locuri pentru clasele zero. 31 de unităţi şcolare au solicitat acest lucru, din cauza numărului mare de cereri înregistrate.

11 şcoli au cerut inspectoratului completarea cu încă o clasă peste planul de şcolarizare iniţial aprobat. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Şcoala „Ion Creangă” Suceava, Şcoala „Grigore Chica Voievod” Suceava (din cartierul Iţcani), Şcoala „Ion Irimescu” Fălticeni, Şcoala Gimazială Nr. 2 Vatra Dornei, Şcoala „Teodor Bălan” Gura Humorului, Liceul Tehnologic Marginea şi şcolile gimnaziale din Pătrăuţi, Herla, Satu Mare şi Bosanci.

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava a solicitat suplimentarea cu două clase pregătitoare, pe lângă cele două planificate iniţial.

Potrivit prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ, „cinci unităţi şcolare au cerut suplimentarea cu fracţiuni de clase. Este vorba despre şcolile unde se desfăşoară învăţământ simultan. De cealaltă parte, patru şcoli din judeţ au cerut reducerea numărului de clase, din cauza adresabilităţii scăzute a părinţilor. Aşteptăm şi încheierea celei de-a doua etape de înscriere pentru a vedea dacă aceste patru şcoli îşi vor completa locurile rămase neocupate”.

Aceasta a mai precizat că din cele 31 de unităţi care au cerut mai multe locuri pentru clasele pregătitoare, 14 au solicitat suplimentarea doar a numărului de locuri pentru fiecare clasă.

În data de 29 aprilie, unitățile de învățământ trebuie să afişeze canditaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă (arondaţi acelei şcoli). Aceste informaţii vor fi postate şi pe pagina electronică a IŞJ.

IŞJ Suceava trebuie să transmită un răspuns unităţilor şcolare până la începutul lunii mai, când se dă startul celei de-a doua etape de înscriere. Cea de-a doua sesiune este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ unde există locuri disponibile. Unitățile de învățământ care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri-tip de înscriere în învățământul primar în etapa a doua, iar opțiunile online pentru aceste unități de învățământ vor fi respinse de aplicația informatică. În prima etapă, la nivelul judeţului au fost depuse 6.111 cereri de înscriere, fiind înregistrate solicitări pentru aproape 97% dintre copiii care urmează să intre în clasa pregătitoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 31 de şcoli gimnaziale au solicitat suplimentarea numărului de locuri la clasele pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
31 de şcoli gimnaziale au solicitat suplimentarea numărului de locuri la clasele pregătitoare3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei