Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Materiale didactice

Manuale noi de peste 750.000 de lei, pentru elevii suceveni, în anul şcolar următor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Suma alocată de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru manualele elevilor suceveni, pentru anul şcolar următor, este de 769.146 de lei, mai mare decât cea repartizată judeţului nostru în 2012 (678.432 de lei), dar şi în 2011 (640.744 de lei). La nivel naţional, suma este a treia ca valoare, după Bucureşti şi Iaşi. Fondurile sunt alocate pentru completarea stocurilor (acolo unde este cazul) şi pentru înlocuirea manualelor aflate în stadiu avansat de uzură, pentru învăţământul primar, gimnazial şi pentru ciclul inferior al liceului.

Pentru elevii din învăţământul preuniversitar secundar superior, cumpărarea manualelor şcolare se face de către părinţi de pe piaţa liberă.

Pentru elevii din învăţământul obligatoriu, achiziţionarea manualelor şcolare se face de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava în baza solicitărilor unităţilor de învăţământ. IŞJ are obligaţia de a achiziţiona doar manuale prevăzute în “Catalogul manualelor şcolare valabile pentru anul şcolar 2013-2014”, publicat în această săptămână pe pagina electronică www.edu.ro. IŞJ a trimis unităţilor şcolare din judeţ câte un formular electronic de comandă, şcolile realizând un inventar al manualelor, transmiţând către inspectorat notele de comandă. Până la data de 26 aprilie se va realiza centralizarea formularelor de comandă. În intervalul 2-13 septembrie 2013 se va face distribuirea de către IŞJ, către unităţile de învăţământ, a manualelor şcolare retipărite.

 

Elevii claselor I primesc manuale noi

Manualele şcolare utilizate îşi pierd valabilitatea odată cu achiziţionarea noilor manuale şcolare, elaborate în baza unor noi programe şcolare sau a unor programe şcolare care au fost modificate cu minimum 25% faţă de programele şcolare precedente. Conform regulilor Ministerului Educaţiei Naţionale, viabilitatea manualelor şcolare tipărite este de patru ani şcolari.

“Elevii claselor I primesc întotdeauna manuale noi, excepţie făcând manualul pentru disciplina Religie. Totodată, pentru elevii ciclului gimnazial, anual sunt înlocuite manualele de Limba şi literatura română şi Matematică”, a declarat prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Ministerul Educaţiei trebuie să asigure manuale şcolare corecte din punct de vedere ştiinţific şi de calitate, în conformitate cu planurile de învăţământ şi cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină şi pentru fiecare an de studiu. Manualele şcolare distribuite elevilor din învăţământul obligatoriu se recuperează la sfârşitul fiecărui an şcolar.

La nivel naţional, MEN a repartizat, pentru anul şcolar 2013-2014, inspectoratelor şcolare 20 de milioane de lei pentru manuale şcolare noi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manuale noi de peste 750.000 de lei, pentru elevii suceveni, în anul şcolar următor.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Manuale noi de peste 750.000 de lei, pentru elevii suceveni, în anul şcolar următor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei