Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accident inventat

Păcălită cu 2.500 de euro de un escroc, care i-a spus că ginerele ei a omorât un copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O femeie din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost păcălită de așa-zisul avocat al ginerelui ei, care a contactat-o telefonic şi i-a spus că acesta din urmă a provocat un accident rutier a cărui victimă a fost un copil, a fost reținut de politie şi are nevoie urgentă de bani pentru a nu ajunge la închisoare.

Întreaga poveste s-a petrecut luni după-amiază, însă a fost reclamată la poliţie marţi dimineaţă.

Păgubita, Rozalia P., a povestit că a fost sunată pe telefonul fix, luni, în jurul orei 16:00, de un bărbat necunoscut care i-a spus tot scenariul de mai sus, susținând inițial că trebuie să-i trimită suma de 1.000 de euro, pentru „stingerea conflictului civil”.

Falsul avocat i-a cerut un număr de telefon mobil şi i-a spus să trimită banii urgent pe numele unui individ din municipiul Galaţi.

Credulă, femeia s-a dus la o unitate bancară şi a expediat cei 1.000 de euro pe numele dat de aşa-zisul apărător al ginerelui ei. Pe drumul de întoarcere spre domiciliu, Rozalia P. a fost sunată pe telefonul mobil de acelaşi individ care i-a spus că victima accidentului a murit şi mai trebuie să trimită, la fel de urgent, încă 1.500 de euro.

De asemenea, escrocul i-a spus şi să încarce două cartele telefonice cu suma de 65 de  lei, susținând că ginerele femeii nu mai avea credit pe telefonul mobil.

„Victima a împrumutat de la fiul ei suma de 7.000 lei, pe care a depus-o prin mandat online la Poșta din municipiul Câmpulung Moldovenesc tot către destinatarul din municipiul Galați”, a explicat ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, precizând că cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

 

Falşii avocaţi au prins „contracte” de peste 100.000 de lei, la Suceava

În perioada decembrie 2012-ianuarie 2013, mai multe familii din judeţ au fost înşelate printr-un simplu telefon, prin metoda fiului care a avut un accident.

În luna februarie a acestui an, poliţiştii suceveni au reuşit să-i identifice pe indivizii care au înşelat în acest mod mai multe persoane din judeţ, cu sume de peste 100.000 de lei.

E vorba de şapte deţinuţi din Penitenciarul Galaţi şi alte patru persoane care, aflate în libertate,  îi ajutau să scoată banii trimişi de sucevenii naivi.

În celule celor şapte deţinuţi s-au găsit nu mai puţin de 20 de telefoane mobile, cu care îşi sunau victimele. 

Săptămâna trecută, doi bărbaţi din municipiul Fălticeni au fost păcăliţi prin aceeaşi metodă cu 6.400 de lei, respectiv 5.400 de lei.

Acum câteva săptămâni, o femeie din municipiul Suceava i-a trimis unui fals avocat 5.400 de lei, după ce respectivul a îmbrobodit-o cu aceeaşi poveste.

„Poliţia recomandă încă o dată cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri. O atenţie deosebită trebuie să o acordați şi celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate şi doresc să vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani.

Nu daţi curs tuturor anunţurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri al căror preţ este mult sub preţul pieţei. Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri”, a transmis ieri inspectorul principal Ionuţ Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcălită cu 2.500 de euro de un escroc, care i-a spus că ginerele ei a omorât un copil.
 Vizualizări articol: 1773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Păcălită cu 2.500 de euro de un escroc, care i-a spus că ginerele ei a omorât un copil5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnia si prostia se platesc trimis de
(25 apr 2013, 14:59:23
Cand v-am spus ca mama proshtilor e mereu gravida si fata cate un prost la fiecare 2 minute, nu m-ati crezut.
2.   Pentru PLUTE trimis de
(25 apr 2013, 17:56:31
Prin comentariul tău se vede că nu -ți este inundat creierașul de inteligență.Omule sărmanii bătrîni nu au acces la informație și de aceea pică în plasa escrocilor.Pot fi victime în apropiatul viitor și părinții tăi dacă le mai pasă cîtuși de puțin de odrasla lor
3.   Gardienii trimis de
(25 apr 2013, 22:59:41
Vinovati sunt gardienii din pauscarii pentru ca le permite detinutilor sa aiba acces la telefoane mobile si/sau internet. Punct.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei