Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Propunere

60.000 de euro pe an pentru întreţinerea cîinilor fără stăpân din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din cele două adăposturi din lunca Sucevei ar putea fi încredinţată de anul acesta unei asociaţii de protecţie a animalelor. O propunere în acest sens a fost transmisă  săptămâna aceasta Primăriei Suceava de către o organizaţie din Germania, care colaborează cu Asociaţia de Protecţia a Animalelor Proanima.

Aceştia au solicitat municipalităţii sucevene concesionarea activităţii de gestionare a celor două adăposturi de câini, oferindu-se să se ocupe de îngrijirea a aproximativ 2.000 de câini fără stăpân, contra unei sume de 60.000 de euro pe an, din care să asigure hrana şi medicamentele necesare îngrijirii patrupedelor.

În intenţiile Proanima şi ale partenerilor germani de la BMT se numără şi implementarea unui sistem centralizat de evidenţă a populaţiei canine, microciparea câinilor şi trimiterea lor spre adopţie în Germania.

În schimb, aceştia solicită municipalităţii sucevene nu doar concesionarea serviciului de gestionare a câinilor vagabonzi, ci şi crearea unor condiţii mai bune la vechiul adăpost, prin racordarea sa la canalizare şi betonarea ţarcurilor, pe o suprafaţă de 2.700 de mp.

De asemenea, ProAnima a cerut extinderea măsurilor de gestionare a câinilor vagabonzi la nivelul întregii zone metropolitane.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat a fi de acord cu propunerile acestora, dar cu o singură condiţie - „să nu mai fie lăsaţi câinii pe străzi”.

„Mi se pare corect să externalizăm această activitate. Nu avem nici oameni suficienţi pentru această activitate, nici pregătirea necesară. Banii solicitaţi de ei anual oricum îi cheltuim şi acum pentru adăpostul de câini”, a spus Ion Lungu.

Solicitarea celor de la Proanima şi BMT va fi supusă aprobării Consiliului Local Suceava  în şedinţa ordinară de luna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60.000 de euro pe an pentru întreţinerea cîinilor fără stăpân din Suceava.
 Vizualizări articol: 1834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
60.000 de euro pe an pentru întreţinerea cîinilor fără stăpân din Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cautam sponsorizari trimis de
(25 apr 2013, 12:27:41
Primaria sa puna taxe si impozite la detinatorii de canine si feline de apartament incat sa fie fonduri pt gestionarea adapostului de animale comunitare.
1.1  RE: Cautam sponsorizari trimis de
(25 apr 2013, 22:48:23
Nu permite legislatia. Camera Derutatilor si Senatul sunt prea ocupati cu alte proiecte.
2.   SCOOBYYY DOO !!! trimis de
(25 apr 2013, 13:16:40
Dar nu mai bine ti-am pune tie taxa pentru aerul pe care il respiri? ... daca nu te intereseaza subiectul de ce te bagi?...Oricum banii ajung la oamenii din spate, in niciun caz la caini, asa ca lasa oamenii sa isi faca palate si conacuri !!!
2.1  RE: SCOOBYYY DOO !!! trimis de
(25 apr 2013, 16:21:54
Asa e in orasele CIVILIZATE, spre exemplu Timisoara.
Impozitarea propusa mai sus ar duce si la plata oamenilor care strang excrementele lasate de nesimtitii care isi plimba cainii doar ca sa nu "produca" in casele lor, dar si partial la sustinerea acestor "depozite" de caini.
Cat priveste afirmatia ta cu oamenii din spate, dovedeste-o si hai la DNA.
3.   De ce in oras trebuie sa fie brambureala!? trimis de
(25 apr 2013, 15:35:14
In sate, daca mergi, nu vei gasi câini nelegati! Oamenii sunt cu mult bun simt, au rusine si nu-i lasa liberi, mai ales ziua. Sunt tinuti legati ori lasati liberi prin curte, dar… nu au cum sa iasa si sa atace oamenii pe drum.

De ce in oras trebuie sa fie brambureala, mirlanie ca doar f. multi dintre noi si-au lasat nu demult opincile la bariera!

Progeniturile de ce nu sunt educate ca sa-si tina animalutele in casa si nu lasate libere prin fata blocurilor, formându-se haite periculoase…ca sa nu mai spun de mizeria lasata de acestia, dar chiar si de cei purtati in lesa!?

In strainatate amenda este de 35 euro. Pentru a o evita stapinii au la ei manusi, pungi si tot ce le trebuie pentru a nu lasa mizerie

. De ce la noi este educatie, desi admiram la altii?!
3.1  RE: De ce in oras trebuie sa fie brambureala!? trimis de
(25 apr 2013, 15:37:13
..De ce la noi nu este educatie, desi admiram la altii?!
4.   De ce la noi nu este educatie?! trimis de
(25 apr 2013, 15:54:02
raspunsul e simplu:pentru ca la noi se urmareste profitul, in strainatate cainii de la adapost primesc hrana si tratamentele corespunzatoare ,exista personal platit care se ocupa pana si de plimbarea acestora in afara padocurilor ,etc. La noi totul se rezuma la bani!! cum sa fie educatie intr-o tara in care cainii sunt lasati sa moara de foame in cea mai mare parte, sunt sterilizati pe banda rulanta apoi eliberati rupti de foame ,sunt prinsi de hingheri ca niste saci de cartofi ca sa nu mai spun de faptul ca sunt otraviti in serie.... ce educatie e asta? nu sunt in favoarea lasarii lor in libertate ,dar daca tot nu se pot ocupa de ei ,sa le dea un termen de stat in padocuri in vederea adoptarii, apoi sa fie eutanasiati in caz contrar ,decat chinuiti in ultimul hal...apoi mai suntem incurajati sa-i adoptam...ei bine ,eu am adoptat un caine de pe strada ,caine care ulterior a mancat de 2 ori salam otravit desi era in lesa ,pentru ca una e sa educi un pui si alta e sa-l dezveti la x ani..vreau sa inteleg si eu:adopt un animal, respect normele de igiena pentru ca am locuit in strainatate si stiu legile de care vorbiti apoi e otravit din senin pe strada ca pune gura pe varii produse..daca tot se urmareste scaderea populatiei de maidanezi atunci sa purceada ca atare ,nu prin metode josnice si nu cu fonduri de 10 ron pe luna pentru ca in ritmul asta e clar ce solutie e de fapt...
5.   Interesantă idee trimis de
(25 apr 2013, 17:25:19
60 0000 euro pentru câinii fără stăpân,dar pentru copii străzii cînd se vor găsi bănuți?
Trăim vremuri în care cotarlele sunt mai valoroase decît oamenii.
6.   Afaceri ciudate trimis de
(25 apr 2013, 21:02:44
Vad ca zilnic primaria se angajeaza in tot felul de combinatii.Prima data este povestea cu vanzarea terenului firmei care face centrala termica.Acum a aparut problema cu cainii vagabonzi.Vad ca firma Proanima solicita si concesionarea cladirilor si o multime de lucrari de reparatii.Pai daca vor sa se ocupe de aceasta prob;ema de ce nu le fac ei reparatiile?Adica primaria le ofera totul pe tava?Si apoi pretul asta de 60.000 euro este corect?S-a facut un studiu de impact?De ce nu se face o licitatie pentru a participa mai multe firme?
7.   Eutanasiere trimis de
(25 apr 2013, 22:12:17
60.000 de euro pentru niste potai amarate? Eutanasierea lor cat ar costa... sigur mult mai ieftin iesi sa eutanasiezi un caine decat sa-i dai de mancare un an. Macar cei care sunt agresivi, batrani, etc.
8.   ALEXSV trimis de
(25 apr 2013, 22:31:31
Eutanasierea este de 3 ori mai scumpa decat sterilizarea, dar pana la urma vad ca voi ganditi cu partea dorsala...Sunt afaceri la care noi, oamenii de rand, nu avem ce comenta. Vb unuia de mai sus, ai dovezi?...NU. Dar dovada cheltuirii banilor o avem?...Ei bine, nici pe asta...Degeaba vorbim noi...Treburile sunt de sus, suntem prea mici
9.   Voi sunteti oameni??"animalele" sunteti voi!!!!! trimis de
(25 apr 2013, 23:01:03
cand va citesc comentariile, mi se face greata de voi...TOTI!!!!! sunteti niste javre voi, cretini fara suflet ce sunteti!!si acesti catei sunt suflete pe acest pamant, cine va credeti voi sa le luati viata??hai sa le luam si betivanilor si violatorilor...ca doar sunteti voi cei mai tari, nu??in alte tari normal ca e diferit, pt ca lumea nu e asa ingusta la minte, au un nivel de trai mai bun si compasiune...ceea ce voua va lipseste total!!ma voi ruga toata viata ca cei care fac rau animalelor, sa li se intoarca copiilor lor inmiit raul!!!!sa vedeti ce inseamna suferinta...un animal e ca un copil, o binecuvantare!cine nu intelege asta, nu are suflet!!
10.   @MAXXWALTER trimis de
(26 apr 2013, 01:30:24
Stai să văd dacă am înțeles bine. Spui că te vei ruga toată viața ca ”cei care fac rău animalelor, să li se întoarcă copiilor lor înmiit răul”. Păi dacă eu tai porcul, să fac cârnați, sau împușc în cap găina ca să fac o ciorbă, se pune că fac rău animalelor? Intru și eu în blestemele tale? Agresivitatea care răzbate din comentariul tău denotă multă ipocrizie, nu bunătate. Dacă ești așa de bun la suflet, de ce te rogi pentru răul altuia? Dacă iubești așa de mult animalele, și urăști oamenii, poate că ar trebui să te muți în pădure, nu crezi?
11.   Comentariu trimis de
(26 apr 2013, 07:55:57
Un investitor chinez în Suceava ne-ar ajuta și-n problema cu ,câinii .Se cunosc afinitățile chinejilor pentru această carne ,poate facem export și nu mai trebuie atât de multe investiții pentru aceste animale.
12.   Export trimis de
(26 apr 2013, 08:42:20
bagati bani in fundul lor degeaba..banii astia pot fi directionati in alta parte..cei care sunt fara stapan eutanasiati si gata..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei