Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 90 (5297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Campanie amplă de plantare de arbori, în Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Salcâm, molid, stejar roşu şi tei sunt speciile de arbori care vor fi plantaţi în această săptămână în municipiul Fălticeni. Pe soiuri, vor fi sădiţi 6.000 de salcâmi, 500 de molizi, 250 de măceşi, 250 de tufe de păducel, 250 de puieţi de stejar roşu, în zone cu alunecări de teren, în parcul Prefecturii sau în zona spaţiilor verzi dintre blocuri.

Aşa cum am aflat de la primarul fălticenean Gheorghe Cătălin Coman, care, împreună cu viceprimarul Gheorghe Aldea, a dat o mână de ajutor în cadrul campaniei de împădurire, ieri s-au plantat salcâmi şi molizi pe versantul din vecinătatea cimitirului evreiesc de pe strada Broşteni şi în zona poligonului Şoldăneşti.

“Prin campania <Plantează un arbore>, care este în plină desfăşurare, se încearcă limitarea efectelor negative ale alunecărilor de teren din capătul străzii Broşteni, care au afectat în mai multe rânduri reţeaua de canalizare a oraşului. Acţiunea se va desfăşura cu sprijinul elevilor de la Colegiul <Vasile Lovinescu>, care vor planta 3.000 de puieţi de salcâm şi 300 de puieţi de molid. O altă zonă care va fi împădurită va fi cea a poligonului Şoldăneşti, cu ajutorul elevilor jandarmi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Pentru limitarea efectelor negative ale păşunatului, puieţii proaspăt plantaţi vor fi împrejmuiţi cu un gard. În plus, coordonaţi de primarul Cătălin Coman, mai mulţi elevi au efectuat şi o activitate de ecologizare în zona Broşteni.

Pe străzile Plutonier Ghiniţă (zona de la ieşirea spre Humor), Sublocotenent Grigoraş şi ieşirea din Fălticeni spre Petia, zone în care viscolul creează probleme în fiecare iarnă, se va planta o “perdea” verde de măceş şi păducel.

La fiecare şcoală din municipiu elevii vor planta copaci, municipalitatea aşteptând şi solicitări din partea asociaţiilor de proprietari pentru plantarea copacilor.

Puieţii au fost puşi gratuit la dispoziţia Primăriei Fălticeni de către Direcţia Silvică Suceava, în urma unui parteneriat încheiat cu această instituţie şi Ministerul Mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie amplă de plantare de arbori, în Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie amplă de plantare de arbori, în Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei