Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 90 (5297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicare și bună dispoziție la Suceava, în cadrul proiectului Comenius

 

„Comunicarea înseamnă talentul de a înţelege că nu suntem la fel” spunea Octavian Paler. Ei bine, putem spune că sub egida acestui motto, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava a fost gazda unui proiect internațional în perioada 14 aprilie-18 aprilie 2013.

Proiectul multilateral Comenius “To see is to know. All our destinations.” a ajuns în luna aprilie la Suceava, acolo unde elevii din Norvegia, Polonia, Germania, Spania și Turcia împreună cu elevii suceveni de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au desfășurat multiple activități în limba engleză legate de cel de al cincilea mini proiect “Trip beyond Europe”.

Programul de lucru a fost unul foarte încărcat, tocmai pentru ca experiența să fie una de nota 10.

După o duminică furtunoasă, petrecută de o parte din grup pe Rarău, luni, 15 aprilie a fost ziua în care elevii străini s-au familiarizat cu atmosfera colegiului sucevean și au dat startul oficial activității, coordonați fiind de profesoara Irina Melisch.

Deoarece tema de anul acesta a proiectului este Africa, melodia de fundal a fost cea a Shakirei „Waka Waka”. Mai apoi elevii au bifat prima lor sarcină și anume aceea de a realiza postere plecând de la tema „The adventures of a European tourist in Africa”. Elevii au mizat pe idei precum „Misterele Egiptului”, „Călătorie în deșert”, „Aventura în savană”, în timp ce grupul de informaticieni a realizat un scurt-metraj accentuând efectele procesului de globalizare.

După-amiază, elevii din Norvegia, Polonia, Germania, Spania și Turcia, însoțiți de profesorii lor au făcut cunoștință cu autenticitatea românească și au învățat despre încondeiatul ouălor, gastronomia tradițională, cusut și împletit, timp în care fondul muzical a fost unul în ton cu activitatea. Atât elevii cât și profesorii au încercat să facă sarmale, dar și să danseze ca în Bucovina.

Ziua de marți a fost una și mai distractivă deoarece elevii și profesorii au cunoscut orașul Suceava. Din centrul orașului până la Cetatea de Scaun a Sucevei iar mai apoi până la Iulius Mall, acompaniați de vremea prielnică, oaspeții s-au plimbat, au făcut fotografii și au interacționat cu elevii și profesorii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Toate aceste activități fac ca elevii să împărtășească experiențele personale comunicând astfel în limba engleză. Buna dispoziție și atmosfera alertă specifică liceenilor fac ca fiecare moment să fie diferit și tot mai interesant.

 

Loredana BERTIȘAN  

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicare și bună dispoziție la Suceava, în cadrul proiectului Comenius.
 Vizualizări articol: 10352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comunicare și bună dispoziție la Suceava, în cadrul proiectului Comenius5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei