Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 90 (5297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

3.000 de puieţi plantaţi, în pădurea Zamca, de 70 de elevi ai Şcolilor Nr. 8 şi „Dimitrie Păcurariu” Șcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La începutul acestei săptămâni, 70 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava şi de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia au participat la o activitate de plantare, manifestare ce şi-a propus să atragă atenția opiniei publice asupra pădurii și problemelor acesteia și, în plus, să antreneze elevii în acțiuni concrete, legate de îngrijirea și conservarea fondului forestier.

Împărțiți în grupe de câte doi sau trei elevi și îndrumați de inginerii silvici Aura Pavăl, Bogdan Boicu și Gheorghe Anton, copiii au plantat aproximativ 3.000 de puieți de paltin şi de frasin, pe o suprafață de 0,6 hectare din pădurea Zamca.

Șeful Ocolului Silvic Pătrăuți, Stelian Chidoveț, le-a vorbit copiilor despre importanța arborilor în viața oamenilor și animalelor, iar ing. Sorin Bândiu le-a explicat elevilor modul în care a fost pregătit terenul, tehnica pe care o vor folosi și etapele care trebuie executate în vederea realizării gropilor și plantării puieților. Demonstrația practică a fost realizată de pădurarul Radu Stoleriu.

De la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava au participat 60 de copii de la clasele prof. Magdalena Rangu, Dorina Fărtăiș și Corina Larionescu, elevii fiind coordonați de prof. Oana Guriță și Adriana Muntean. De la Școala „Dimitrie Păcurariu” Șcheia au participat zece copii coordonați de prof. Viorica Croitor. Acţiunea s-a încheiat cu o masă la care s-au destins toţi cei care şi-au adus contribuţia la împădurirea zonei.

„Prin această acțiune dorim să le formăm o conștiință ecologică celor mici. Vom trece peste câteva luni să vedem dacă puieții s-au prins și sperăm să devină la fel de mari și puternici ca cei plantați în anii anteriori”, au declarat iniţiatorii acţiunii.

 

Despre „Luna plantării arborilor”

„Luna plantării arborilor” își are începuturile încă din anul 1872, debutând ca o consecință firească a accentuării defrișărilor. În România, prima manifestare de acest gen s-a desfășurat în 1901. În anul 1902, acad. Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor și Instrucției Publice, organizează această sărbătoare sub denumirea „Sărbătoarea sădirii arborelui”. În anul 1933, evenimentul s-a marcat prin 8.000 de serbări ale sădirii arborilor, cu o participare a peste două milioane de cetățeni.

„<Luna plantării arborilor> este unul dintre cele mai importante evenimente silvice și ecologice, reprezentând o modalitatea de sensibilizare a publicului și a factorilor decizionali cu privire la importanța pădurilor, a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic”, au completat organizatorii acţiunii de plantare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 3.000 de puieţi plantaţi, în pădurea Zamca, de 70 de elevi ai Şcolilor Nr. 8 şi „Dimitrie Păcurariu” Șcheia.
 Vizualizări articol: 1607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
3.000 de puieţi plantaţi, în pădurea Zamca, de 70 de elevi ai Şcolilor Nr. 8 şi „Dimitrie Păcurariu” Șcheia5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei