Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 87 (5294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Teatru USV

Trupa Fabulinus a obţinut două premii la Festivalul Național „Serile Teatrului Studenţesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trupa de teatru studenţesc Fabulinus a obținut premiile pentru cel mai bun spectacol și cel mai bun actor în rol secundar în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Național „Serile Teatrului Studenţesc”, desfășurat în perioada 8-12 aprilie, la București.

Distincţia de cel mai bun spectacol le-a fost acordată tinerilor pentru piesa „Ţara orbilor”, în regia lui Ion Sapdaru, o adaptare a piesei de teatru „Ţara lui Gufi” a dramaturgului Matei Vişniec, în vreme ce premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Alexandru Stan, care a jucat rolul lui Lulu, bufonul.

Adrian Crăciunescul, membru al trupei Fabulinus, a declarat: „Mulțumim tuturor pentru susținere și sperăm că Suceava este mândră de noi. Mulțumim conducerii Universității <Ștefan cel Mare> pentru ajutor și susținere, organizatorilor pentru invitație și ospitalitate”.

„Faţă de celelalte piese intrate în competiţie, la secţiunea amatori, pot spune că am avut cel mai complex spectacol. Am avut un microbuz plin doar de recuzită, decor şi costume, dar asta nu înseamnă că am pus la îndoială talentul celorlalte trupe. Categoric s-a simţit contribuţia regizorului Ion Sapdaru, s-a văzut mâna unui profesionist, motiv pentru care dorim să îi mulţumim enorm pentru implicare, sprijin şi răbdare”, a mai afirmat Adrian.

Cinci trupe studenţeşti din Iaşi, Galaţi, Bucureşti şi Suceava au concurat la secţiunea amatori, categoria în cadrul căreia au fost acordate următoarele premii: cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună actriță în rol secundar, cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar, cel mai bun spectacol, cea mai bună regie şi premiul special al juriului. Festivalul „Serile Teatrului Studențesc „este conceput ca o manifestare cultural-artistică de mare amploare, care se adresează studenților”.

Potrivit organizatorilor, scopul Festivalului „Serile Teatrului Studențesc” îl constituie apropierea tinerilor de manifestările artistice, oferirea unor oportunități de afirmare pentru trupele de teatru și, nu în ultimul rând, o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut.

 

Premiul „Matei Millo” la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”

Trupa Fabulinus a fost înfiinţată în noiembrie 2011 şi este îndrumată de actorul şi regizorul Ion Sapdaru. La începutul lunii martie, Fabulinus a aniversat un an de la primul spectacol susţinut. Este vorba despre „Visul unei nopţi de vară”, care a debutat pe scena Auditorium-ului „Joseph Schmidt”. 

Pentru munca lor, membrii Fabulinus au fost recompensaţi în 2012 cu Premiul „Matei Millo” la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.

Trupa „Fabulinus” este alcătuită din actorii: Adrian Crăciunescul, Silvia Timofti, Alex Huţanu, Alexandru Stan, Maria Şutu, Anna Moldovan, Tatiana Dombrov, Iuliana Girigan, Flavius Răzvan Derscariu, Alexandru Pahomi, Andreea Siran, Mihai Cerneanu şi Ştefan Manolache. De coregrafie se ocupă Lavinia Pătraşcu, de sonorizare este responsabil Marius Samson şi de lumini Stelian Cuniţchi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa Fabulinus a obţinut două premii la Festivalul Național „Serile Teatrului Studenţesc”.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Trupa Fabulinus a obţinut două premii la Festivalul Național „Serile Teatrului Studenţesc”5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei