Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 87 (5294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbatere

Preşedintele CJ Suceava îi va consulta pe primari pentru a stabili proiectele de infrastructură prioritare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că va avea o consultare cu primarii suceveni pentru a stabili proiectele de infrastructură prioritare care ar urma să fie finanţate prin noul Program Naţional de Dezvoltare Locală. Nechifor a amintit că Executivul a decis printr-o hotărâre de Guvern să comaseze toate programele finanţate prin HG nr. 577 şi prin ordonanţele de guvern nr. 7 şi nr. 40, toate fiind în acest moment la Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Aştept în scurt timp, după finalizarea procedurilor, ca pentru prima oară în istoria României, judeţele să fie consultate în sensul de a discuta priorităţile care sunt necesare a fi îndeplinite în această perioadă”, a declarat Nechifor. El a mai spus că suma necesară la nivel naţional pentru a finaliza proiectele începute prin HG nr. 577, OG nr. 7 şi OG nr. 40 este de circa 6 miliarde de lei. „Atât ar fi nevoie de investit pentru a închide în acest moment toate şantierele care au fost deschise pe drumuri, canalizare, baze sportive sau lucrări de mediu. Important este faptul că actualul Guvern ne consultă în această perioadă, ne furnizează şi suma care va fi alocată judeţelor, motiv pentru care decizia vrem să o luăm împreună”, a explicat Cătălin Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene a spus că pentru a asigura transparenţa în luarea deciziilor cu privire la proiectele care vor fi propuse spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală intenţionează să aibă o întâlnire cu primarii din judeţul Suceava pentru a stabili de comun acord priorităţile. „Asta facem noi de ceva timp, adică dăm importanţă teritoriului. Pentru că România prea mult a fost condusă de sus, de la Bucureşti, sau de la Suceava sau din alte părţi. Şi cred că e momentul ca cei care sunt cel mai aproape de cetăţean să aibă un punct de vedere şi o voce importantă în a spune ceva”, a ţinut să mai precizeze Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a spus că vestea mai puţin plăcută în legătură cu acest program naţional este aceea că din cele 6 miliarde de lei, suma disponibilă pentru pentru anul acesta este de aproximativ 400 de milioane de lei. Nechifor a mai declarat că în condiţiile în care se aşteaptă o creştere economică şi o creştere a încasărilor la bugetul de stat, există şanse ca anul acesta să existe o rectificare bugetară pozitivă, astfel încât aceste sume ar putea să fie majorate. „Dar mai ales anul viitor, în 2014, vrem să putem să ne apropiem de încheiere cu acest program. Sunt foarte multe investiţii care, din păcate, au fost ţinute fără finanţare. Acele lucrări s-au degradat, s-au pierdut deja banii investiţi, şi e mult mai greu să repari ceva decât să construieşti de la zero”, a mai spus Cătălin Nechifor.

Nu în ultimul rând, el a arătat că potrivit unei informaţii care nu a fost confirmată încă în mod oficial, primăriile ar putea să aibă posibilitatea să depune proiecte europene pentru a obţine finanţări prin măsura 322 „renovarea şi dezvoltarea satelor”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ Suceava îi va consulta pe primari pentru a stabili proiectele de infrastructură prioritare.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CJ Suceava îi va consulta pe primari pentru a stabili proiectele de infrastructură prioritare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei