Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 87 (5294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reclamaţie la poliţie

Muşcat de 13 ori de câinii ciobăneşti de la o stână din apropiere de CET

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un bărbat din municipiul Suceava a reclamat la poliţie că a fost atacat sâmbătă de mai mulţi câini ciobăneşti de la o stână din apropierea societății de termoficare CET.

Victima, Vasile Dumbrăveanu, susține că are nu mai puţin de 13 muşcături pe corp, cele mai multe pe picioare, dar şi pe brațe şi una chiar pe faţă.

Bărbatul muşcat povesteşte că sâmbătă voia să ajungă la sora sa, care locuieşte la Prelipca, şi de la Iulius Mall a luat-o pe jos, pe malul stâng al râului Suceava.

„Fiind angajat la Apele Române, la compartimentul cadastru, am luat-o pe malul apei, pentru a vedea care mai este situaţia albiei râului şi a lucrărilor de apărare. După ce am trecut de CET, am dat de stâna respectivă, care este poziționată în albia majoră a râului, între firul apei şi șoseaua asfaltată a CET-ului”, povestește Vasile Dumbrăveanu.

A văzut câinii de la stână, dezlegați, şi a ocolit zona, ieşind de pe malul râului din nou pe şosea.

„La un moment dat, câinii, erau vreo şase, atât am reuşit să număr eu, au venit toţi spre mine în stradă. Am luat-o la fugă pe câmp şi am strigat la stână să vină să ia câinii. Animalele m-au ajuns şi au sărit la mine, mușcându-mă”, explică bărbatul, susținând că rudele proprietarului stânei au văzut incidentul, însă nimeni nu s-a grăbit să intervină. Abia după ce au văzut că l-au pus la pământ şi l-au muşcat de faţă, mai susține Vasile Dumbrăveanu, băiatul celui care deține stâna a intervenit şi a luat câinii.

Bărbatul spune că a mers cu greu acasă, plin de sânge, pentru că nu avea telefonul mobil la el să sune la Ambulanţă.

Abia după ce a ajuns la domiciliu a sunat la 112, a venit o ambulanţă şi l-a dus la spital.

 

Dosar penal. Cei de la stână riscă între şase luni şi cinci ani de închisoare

Vasile Dumbrăveanu a depus reclamație la poliție în aceeași zi, lucru confirmat ieri de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

„S-a întocmit dosar penal pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au petrecut faptele”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al poliției.  

Potrivit OUG 55 din 2002, privind regimul de deţinere a câinilor periculoși sau agresivi, neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani.

În cursul zilei de ieri am încercat să-i contactăm şi pe proprietarii stânei respective, pentru a afla şi punctul lor de vedere în legătură cu ceea ce s-a întâmplat, însă la faţa locului era doar un bărbat, care nu a vrut să dea declarații.

Câinii ciobănești erau liberi într-un spaţiu neîngrădit, nu departe de drumul public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muşcat de 13 ori de câinii ciobăneşti de la o stână din apropiere de CET.
 Vizualizări articol: 4538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Muşcat de 13 ori de câinii ciobăneşti de la o stână din apropiere de CET5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cainii de la stana trimis de
(15 apr 2013, 11:37:08
Rog redactorii de la Monitorul sa nu lase problema cainilor de la stana in vant. Este o problema grava .. presati politia sa aplice legea.. nu sa ia un cas de pasti acum si sa se musamalizeze totul. Sunt o gramada de stani pe dealurile din jurul Sucevei care au caini dezlegati. Pe dealul de la Ipotesti e plin de stani si tot asa .. sunt drumuri de acces care nu le poti folosi din cauza cainilor.
2.   Aloooooooooo Garda de mediu!!!!!! trimis de
(15 apr 2013, 12:03:04
Aia e stana?????
Nu am vazut in viata mea o mizerie mai mare....
Ala e focar de infectie...
De ce nu ati mers cu politia sa vad atunci tot nu vroia sa zica nimic jegosu cu sleahta lui de caini???
3.   Cartierul primariei trimis de
(15 apr 2013, 14:15:01
in cartierul Tineretii( infiintat de primarie-pe Dealul Manastirii) stana se plimba printre case, prin cartier...iar cainii dezlegati sperie copii care nu se pot juca inafara curtilor...
4.   Comentariu trimis de
(15 apr 2013, 15:39:19
Pe aici am fost si eu cu bikeu cu agent FBI si erau periculosi rau, s-au apropiat la juma de metru de noi, mergeam pe langa bike-uri, la un caine de tip vitez i-am dat un goleu in cap, fara efect de lunga durata, secretul e sa fii mai dur ca ei. Am reusit sa scap in 2 minute de ei, deplasandu-ma usor pe langa ei.
5.   Comentariu trimis de
(15 apr 2013, 15:45:52
Mare greseala a facut, eu le-am tinut piept atunci, nu am ridicat fata de la ei, si m-am departat usor, mergand cu spatele cu fata permanenta la ei. Secretul e sa fii calm, sa nu-ti fie frica si sa nu-i provoci.
6.   Oare cind vor incepe sa minince oameni!? trimis de
(15 apr 2013, 18:35:07
De la MALL pina la CET sunt peste tot zeci de cini cu cresele lor. Cineva le da mincare si cit sunt satui sunt si cuminti. Trbuie curaj nebun sa treci printre ei.
Oare cind vor incepe sa minince oameni!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei