Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 87 (5294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violenţe în familie

Şi-a bătut şi terorizat ani la rând soţia şi cei cinci copii minori, însă a fost iertat în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un individ trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, după ce și-a bătut şi amenințat ani la rând soția şi copiii, a fost iertat tocmai de cea care a făcut plângerea, sătulă de terorile la care a fost supusă de bărbatul cu care s-a căsătorit în urmă cu peste 25 de ani şi cu care are nu mai puțin de opt copii.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Ioan I., în vârstă de 52 de ani, din Liteni, muncitor în cadrul Primăriei Suceava, pentru nu mai puțin de nouă infracțiuni de loviri sau alte violențe şi 13 infracțiuni de amenințare asupra propriei familii.

În rechizitoriul înaintat instanței de judecată, anchetatorii prezintă faptele violente ale inculpatului.

 

Îi bătea, îi alunga de acasă şi ameninţa că dă foc la casă. Mama şi copiii au stat aproape o zi ascunşi într-o grădină

Ioan I. locuiește împreună cu soția sa şi cu cinci dintre cei opt copii ai lor. De fiecare dată când consuma alcool, respectivul devenea extrem de violent, soția şi copiii fiind bătuți şi nevoiți să fugă de acasă.

Pe 1 august 2010 a avut loc unul dintre episoadele violente. În acea zi, susțin procurori, Ioan I., cu mințile îmbibate în alcool, şi-a bătut soţia cu pumnii şi un făraş, lovind-o peste tot corpul şi amenințând-o pe ea şi pe cei patru copii minori care erau de faţă, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, că va da foc la casă, având în mână o sticlă cu combustibil. Copiii au început să plângă, iar inculpatul urla la soţia lui să plece de acasă cu tot cu odrasle, pentru că nu sunt ale lui.

Femeia şi cei patru copii au fugit de acasă şi au stat ascunşi într-o grădină până a doua zi după-amiază. Când au încercat să revină acasă, au fost alungaţi din nou, unul dintre minori, o fetiţă de 10 ani, fiind lovită cu un telefon în faţă.

Ulterior, a revenit la domiciliu şi cel de-al cincilea copil care locuia cu părinţii la Liteni, o fată în vârstă de 9 ani, însă şi aceasta a avut aceeași soartă, fiind lovită în zona capului de tatăl ei şi alungată de acasă.

 

Bătute în drum, pentru că nu au vrut să-i dea bani de băut

O săptămână mai târziu, Ioan I. şi-a băut iarăşi minţile şi s-a întâlnit în apropierea unei benzinării din oraşul Liteni cu soţia şi cu una dintre fetele lor, care se întorceau de la treabă, după ce munciseră cu ziua pe la consăteni.

Pentru că nu au vrut să-i dea bani de băut, Ioan I. le-a lovit cu pumnii în zona toracelui şi a capului, ameninţând din nou că va da foc la casă.

Din fericire, prin zonă trecea în acele momente un poliţist care a intervenit şi l-a calmat pe scandalagiu.

 

Soţia şi fetiţele de 9 şi 10 ani, atacate cu o furculiţă

Scenele de violenţă, însă, s-au repetat în aceeaşi zi, după câteva ore de la primul incident, de data aceasta la locuinţa inculpatului. Acesta şi-a luat iar la pumni soţia şi copiii, cerându-le să plece de acasă şi ameninţând din nou că va incendia locuinţa.

După ce femeia a ieşit în drum cu cei cinci copii, inculpatul s-a dus după ea şi a încercat să-şi lovească soţia cu o furculiţă, lovind-o la una dintre mâini. Fetele de 9 şi 10 ani au sărit în apărarea mamei lor, însă au fost lovite şi ele cu furculiţa, în zona obrazului drept, respectiv în zona unui antrebraţ. Apoi bărbatul a început să le înjure pe drum şi să le fugărească, intenţionând să le lovească din nou cu furculiţa.

În rechizitoriul întocmit de procurori este prezentată încă o ieşire extrem de violentă a lui Ioan I., de data aceasta petrecută în luna septembrie a anului trecut, când inculpatul a lovit-o cu un par pe soţia sa în zona capului şi a toracelui, femeia fiind nevoită să se refugieze în magazia unei vecine.

 

Surpriză la ultimul termen al procesului

Sătulă să mai îndure tot acest calvar, soţia terorizată s-a decis să depună plângere împotriva soţului ei pentru loviri sau alte violenţe şi ameninţare, iar poliţiştii l-au pus sub acuzare şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În noiembrie 2012, procurorii l-au trimis în judecată, iar dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Suceava. La începutul săptămânii trecute, la termenul de pe 8 aprilie, instanţa a luat la cunoştinţă despre faptul că soţia inculpatului şi-a retras plângerea, motivând că s-a împăcat cu soţul ei.

În calitate de reprezentant legal, soţia a retras şi plângerile făcute în numele copiilor ei, astfel că judecătorii au încetat procesul penal faţă de Ioan I. sub aspectul infracțiunilor de lovire sau alte violențe şi amenințare.

Magistraţii Judecătoriei Suceava au decis însă să-l condamne pe soţul violent la opt luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri, dându-i un termen de încercare de doi ani şi opt luni.

De asemenea, judecătorii au decis obligarea inculpatului la plata a 900 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Câte 600 de lei, cheltuieli de judecată, vor avea de achitat şi soția şi fiica cea mare a celor doi.

 

Trimişi în judecată pentru că şi-au luat la pumni soţiile

În urmă cu câteva săptămâni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au trimis în judecată doi bărbați din municipiul Suceava, acuzaţi de asemenea că şi-au luat la pumni soțiile, scenele de violenţă având loc la domiciliile acestora.

Într-un caz, după ce a bătut-o, soţul şi-a ameninţat soţia cu un cuţit, spunându-i că-i va tăia capul, de față cu cei doi copii minori ai lor, doi băieţi, de 11, respectiv 14 ani.

Victima a ajuns la spital cu fractură o oaselor nazale şi echimoze, necesitând între 17 şi 18 zile de îngrijiri medicale, iar soţul, Cornel V. (39 de ani), a fost dat pe mâna judecătorilor.

Soţia acestuia s-a constituit parte civilă în proces, cu suma de 3.000 de euro.

Cel de-al doilea caz s-a petrecut într-un bloc din cartierul George Enescu. Matei N. (41 de ani) şi-a bătut soţia până a lăsat-o lată, lovind-o chiar şi de faţă cu o vecină, căreia victima i-a cerut ajutorul.

Şi când au ajuns poliţiştii şi ambulanţierii la faţa locului soţul agresiv continua să-şi înjure consoarta.

La audieri, Matei N. şi-a recunoscut faptele, dar a precizat că a făcut-o pentru a se apăra, întrucât soţia intenţiona să-l lovească. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a bătut şi terorizat ani la rând soţia şi cei cinci copii minori, însă a fost iertat în instanţă.
 Vizualizări articol: 1972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şi-a bătut şi terorizat ani la rând soţia şi cei cinci copii minori, însă a fost iertat în instanţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prostia omeneasca trimis de
(15 apr 2013, 11:10:35
si asta e desteapta tare.ce a mai stat cu handicapatul,ca doar sigur nu mai era dragoste acolo.ca el oricum nu contribuia la cresterea copiilor cu nimic.sut in ☭ la betivan si la revedere.cum adica sa stai de frica?dar e politie,asa cum e,sunt legi,asa cum sunt,dar nu o obliga nimeni sa suporte un betiv ordinar.
2.   Astia trebuie impuscati trimis de
(15 apr 2013, 15:49:40
animalele nu merita sa traiasca impreuna cu oamenii....altfel nu pot numi asa niste persoane, o viata intreaga sa tremuri de frica nu poti sta, la politie poti sa faci 100 de plangeri la politie, astia intervin de cele mai multe ori cand se ajunge la crima sau la altceva.....in astfel de cazuri e bine sa-ti faci dreptate singura....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei