Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Program

Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită în holul Palatului Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Holul Palatului Administrativ a răsunat ieri de ritmurile muzicii tradiţionale ţigăneşti, Instituţia Prefectului găzduind un program cultural artistic cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor. Manifestările au fost organizate în parteneriat cu Partida Romilor „Pro Europa” şi au cuprins un microrecital al elevilor de etnie romă de la Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu”, un program de dans prezentat de fete de etnie romă din Gulia, dar şi expoziţia de pictură a lui Alexandru Stoica, de la Liceul ”Oltea Doamna” din Dolhasca. De asemenea, au fost premiaţi 15 elevi de valoare ai etniei rome din judeţ, printre care Maria Stoica, de la Liceul din Dolhasca, care a luat premiul întâi în 2011 şi premiul doi în 2012 şi 2013 la Olimpiada Naţională de Limba Romani. Amfitrioana manifestărilor dedicare Zilei Internaționale a Romilor a fost Alina Stan, consilier al prefectului Florin Sinescu pe probleme de romi.

Momentul cel mai gustat al programului a fost fără îndoială spectacolul de muzică şi dans oferit de tinerii romi care au excelat în virtuozitate și culoare.

La eveniment au participat atât prefectul și subprefectul, Florin Sinescu, respectiv Constantin Harasim, cât şi preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”, Virgil Pohoaţă. Sinescu a ţinut să sublinieze sprijinul pe care statul îl acordă minorităţilor inclusiv minorităţii rome . “Data de 8 aprilie marchează, din punct de vedere istoric, reuniunea la nivel internaţional a organizaţiilor romilor din lume în cadrul primului Congres Mondial al Romilor, ce a avut loc la Londra, în anul 1971. În România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei romilor pe 8 aprilie 1990.  Etnia romă îşi are rolul său bine definit în istoria şi în cultura noastră. Astăzi, drepturile minorităţii rome sunt cunoscute şi respectate, multiculturalitatea reprezentând una din valorile fundamentale ale României. Un obiectiv important în programul de Guvernare îl constituie îmbunătăţirea situaţiei romilor şi continuarea politicilor de reducere a decalajelor dintre populaţia romă şi societate în ansamblu.Romii sunt semenii noştri, pe care trebuie să îi acceptăm şi să îi respectăm, şi este datoria noastră să impunem un tratament egal, să realizăm parteneriate viabile între structurile administraţiei publice şi comunităţile de romi. Respect tradiţiile comunităţii rome şi îmi doresc ca în judeţul nostru să nu existe probleme legate de discriminare. Cu acest prilej urez tuturor romilor un sincer <La mulţi ani>”, a declarat Florin Sinescu.

La rândul său, Virgil Pohoaţă a evidenţiat buna colaborare cu instituţiile statului şi faptul că romii din Suceava s-au bucurat de toleranţă din partea acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită în holul Palatului Administrativ.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită în holul Palatului Administrativ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei