Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„România - posibilităţi şi perspective”

50 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, în vizită prin ţară, în scop informativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

50 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au organizat, în perioada 1-5 aprilie, în Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, o excursie prin ţară, în scop informativ, având ca temă „România - posibilităţi şi perspective”. Profesoara Luminiţa Cîmpan, de Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, ne-a spus că traseul ales a fost „lung, greu, solicitant, gândit pentru a oferi cât mai mult şi pentru a sensibiliza elevii asupra unor valori inestimabile ale ţării”.

 

Dezvoltarea simţului de orientare geografică

Intitulată „România - posibilităţi şi perspective”, excursia a avut scop informativ, prin îmbinarea cunoştinţelor din domeniile artelor vizuale, arhitecturii, istoriei, cu specificul oraşului vizitat şi al monumentelor vizitate, prin informarea elevilor cu privire la specificul mănăstirilor din sudul ţării, comparativ cu specificul mănăstirilor din nordul Bucovinei, şi prin vizitarea unor obiective din zone geografice diferite şi din forme de relief diverse: Munţii Parâng, Munţii Retezat, Valea Oltului, Argeşul, Mureşul, peşteri şi chei. Ca obiective, ne-a mai spus profesoara Luminiţa Cîmpan, excursia şi-a propus să contribuie la dezvoltarea simţului de orientare geografică, să ajute elevii să îşi dezvolte coeziunea de grup şi capacitatea de educaţie cultural-artistică.

 

 Zece judeţe, 14 oraşe

Elevii humoreni au traversat zece judeţe, au vizitat două mănăstiri cu specific brâncovenesc şi bizantin, Curtea de Argeş şi Cozia, au urcat pe Transfăgărăşan şi pe Transalpina, au fost în Peştera Muierilor, au văzut Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, au trecut prin multe oraşe: Bistriţa, Târgu Mureş, Mediaş, Copşa Mică, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Curtea de Argeş, Călimăneşti, Căciulata, Târgu Jiu, Horezu, Novaci, Rânca, Borsec, în care s-au oprit şi au vizitat cele mai importante obiective turistice.

După cum a completat Luminiţa Cîmpan, „am plecat din Moldova spre Ardeal şi am ajuns în Oltenia. Ce poate fi mai potrivit pentru a şti mai mult despre o ţară care are extraordinar de mult de oferit? Participanţii la excursie vor să mulţumească în primul rând conducerii Colegiului <Alexandru cel Bun>,în special directoarei Mihaela Ursaciuc, care ne-a susţinut şi a încurajat această activitate”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, în vizită prin ţară, în scop informativ.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
50 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, în vizită prin ţară, în scop informativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei