Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

POS Mediu

Lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare pe cinci străzi din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Modernizarea şi extinderea reţelelor de canalizare din municipiul Suceava, prin programul POS-Mediu, care vine în completarea lucrărilor ISPA, a demarat efectiv pe cinci străzi din municipiul Suceava. Primele străzi vizate de aceste lucrări sunt străzile  Mitocelului, Aleea Dumbrăvii şi Câmpului, de finalizarea cărora depinde încheierea unui alt proiect pe fonduri europene, cel de asfaltare a 14 străzi din municipiul Suceava, care trebuia finalizat anul trecut.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că cele trei străzi pe care se montează conductele de apă şi canalizare reprezintă o prioritate, deoarece acestea trebuie să fie asfaltate până la jumătatea acestui an.

Tot de săptămâna aceasta se lucrează la reţelele de apă şi canalizare a altor două străzi – Sublocotenent Turturică, din Burdujeni Sat, şi Alexandru cel Bun – cartierul Areni, în zona garajelor.

„Din păcate, nu se poate lucra cu eficienţă maximă din cauza vremii, mai ales că încă se mai înregistrează temperaturi negative”, a spus Ion Lungu.

Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă potabilă prin proiectul POS-Mediu vor afecta 82 de străzi din municipiul Suceava, durata de desfăşurare a proiectului fiind de 30 de luni de la începerea lucrărilor.

Proiectul are ca scop extinderea reţelelor de apă pe o lungime de 31,3 km, iar reabilitarea reţelelor de apă pe o lungime de 25, 3 km. În această componentă este inclusă reabilitarea şi contorizarea unui număr de 826 de branşamente, montarea a 250 de hidranţi, executarea unui număr de 1.088 de branşamente noi şi montarea a 320 de hidranţi pe reţeaua existentă, precum şi executarea unei staţii de repompare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare pe cinci străzi din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare pe cinci străzi din municipiul Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Schimbati gustul apei cu clor! trimis de
( 9 apr 2013, 13:50:25
Schimbati gustul apei cu clor.....
2.   Noi ne facem că-i plătim, ei se fac că muncesc trimis de
( 9 apr 2013, 14:41:31
Chiar m-am uitat atent la strazile din Suceava.George Enescu e plin de gropi.Pe stanga si dreapta troneaza balast,nisip,noroi,mizerie.Cand cobori spre Modern e plin de gropi si cratere. Troneaza balast,nisip,noroi,mizerie.Strada Universitatii e plina de gropi si armaturi care ies la soare ca ramele.Peste tot gropi,balast,mizerie.Popula�
3.   Noi ne facem că-i plătim, ei se fac că muncesc trimis de
( 9 apr 2013, 14:44:08
Populaţia municipiului Suceava are datorii de circa 3 milioane de lei la plata taxei de salubritate, sumă care include majorări şi penalităţi de întârziere, a făcut cunoscut, ieri, edilul-şef Ion Lungu.La rându-i, administraţia locală datorează operatorului de salubritate Rosal Grup peste 5 milioane de lei.Noi ne facem că-i plătim, ei se fac că muncesc”, subliniază Ion Lungu.Serviciul de salubritate stradală include: măturarea trotuarelor, stropirea străzilor, curăţirea rigolelor, cosirea spaţiilor verzi, întreţinerea locurilor de joacă pentru copii, deszăpezirea şi combaterea poleiului. La o concesionare pe durata a 8 ani, redevenţa anuală pe care câştigătorul licitaţiei va trebui să o plătească este de 20.000 lei. În plus, acesta se va obliga la plasarea a 800 de noi coşuri de gunoi în municipiu.
4.   Judetul Suceava trimis de
( 9 apr 2013, 14:58:48
Suceava ocupă locul 32 în clasamentul realizat de Gândul al judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România.Sucevenii îşi găsesc uşor locuri de muncă, dar primesc salarii cu doar un leu mai mari decât angajaţii plătiţi cel mai prost din România.Se estimează, de asemenea, că pe parcursul acestui an contribuţia lor la economia locală va fi una foarte scăzută, cu 43% mai puţin decât media naţională.Somaj 5,67% ;salariu mediu net 1065 roni ;speranta de viata 74,3 ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei