Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nu banu-i totul... sau e!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trăim vremuri absolut ciudate, în care ne dorim mari performanţe sportive, care la rândul lor devin motive de bucurie mai mare sau mai mică pentru mulţi dintre noi. Pe vremuri, gloria sportivă părea suprema recompensă, chestiunea materială fiind cu totul desprinsă de latura strict sportivă. Cu toate că marile succese se recompensau printr-o butelie sau prin ridicarea unei Dacia 1300 mai devreme de 6 luni decât erai programat, sportivii îşi vedeau de treabă, reuşind adesea (oricum, mult mai frecvent decât în ultimii 10-12 ani) performanţe excepţionale. Aici se poate vorbi şi despre patriotism, mai ales la nivelul echipelor de club, unde mercenarii pur şi simplu nu existau. Între timp, în toată lumea, deci şi la noi, optica s-a răsturnat complet, ajungându-se la situaţii de-a dreptul paradoxale: în urmă cu câţiva ani, atât Chelsea cât şi Arsenal au reuşit performanţa de a disputa partide în care n-aveau nici un jucător (şi nici antrenor!) englez pe teren ori pe bancă. La fel şi la noi, unde CFR Cluj a jucat de mai multe ori cu 1-2 români pe teren. Evident că totul se învârte în jurul banilor, iar aici trebuie făcute nişte precizări. Prima ar fi aceea că echipele mari care caută performanţa maximă fac investiţii enorme, un jucător de-al lor costând cât toţi jucătorii din campionatul nostru de fotbal. A doua este că sunt şi echipe care cumpără fotbalişti străini „second hand”, care în ţările lor n-au rupt gura târgului, încropind nişte echipe oarecare, care uneori pot avea ceva realizări, dar în nici un caz pe termen lung (CFR Cluj, că tot veni vorba). Dincolo de investiţia iniţială în oameni / sportivi, importantă e însă continuitatea. Iar asta înseamnă în primul rând salarii. Stau şi mă întreb cât tupeu sau câtă nesimţire trebuie să zacă într-un patron care rage că vrea performanţă de la fotbaliştii lui, iar în acelaşi timp nu reuşeşte el însuşi performanţa de a le achita salariile. De aici încolo, intrăm pe tărâmul basmului: Rapid câştigă aproape tot de la o vreme, deşi salariile par a fi dispărut cu totul din Grant. Dinamo, la fel, a bătut mai tot de la reluarea campionatului, iar banii pe vreo 4 luni au fost primiţi abia săptămâna trecută. În acelaşi timp, Vasluiul, Astra şi Cluj (CFR) unde n-au fost niciodată problema cu banii, o iau din toate poziţiile şi de la toţi împiedicaţii. Înţelegeţi ceva?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu banu-i totul... sau e!?.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nu banu-i totul... sau e!?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Don profesor e ... starea de spirit trimis de
( 9 apr 2013, 15:44:19
E ca in bancul ala cinic cu patronii de fabrici care isi supun salariatii la tot felul de umilinte si ei sarmanii totusi vin la serviciu. Si patronii au zis ba ia sa le punem si o taxa cand vin si muncesc.
Don profesor pana nu simti pe pelea ta nu jtii cum e. Cum ar fi ca sefii lu matale sa iti dea salariul mai rarutz si mai micutz ca cica asea faci performanta.
Don profesor eu doar inteleg titlu care e ambiguuu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei