Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate bune

Trei medalii de argint şi şapte de bronz, adjudecate de elevii suceveni la fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică şi informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În prima săptămână a lunii aprilie, Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat etapele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ, Suceava fiind reprezentată de zeci de elevi.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii din judeţ la disciplinele matematică şi informatică.

Astfel, la Olimpiada Naţională de Matematică, elevii suceveni au fost recompensaţi cu două medalii de argint şi patru de bronz, în vreme ce la faza naţională a Olimpiadei de Informatică, reprezentanţii judeţului au obţinut o medalie de argint şi trei de bronz.

De la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, Bogdan Seniuc (clasa a IX-a) a obţinut medalia de bronz la disciplina informatică, elevul fiind coordonat de prof. Vasile Filip.

La aceeaşi disciplină a mai fost premiat Iulian Popescu (clasa a XII-a) de la Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei, acesta obţinând medalia de bronz. Iulian Popescu a fost pregătit de prof. Suzana Şestac.

De la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Ştefan Marcu (clasa a XI-a) a câştigat medalia de bronz, iar Ciprian Dăscăliţei (clasa a IX-a) a obţinut medalia de argint. Ambii elevi au fost coordonaţi de prof. Vlad Giorgie şi prof. Ovidiu Marcu.

Zece elevii din ciclul liceal s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de Informatică. Competiţia s-a desfăşurat în judeţul Timiş. Coordonatorul lotului judeţean a fost inspectorul şcolar de specialitate, prof. Vlad Giorgie.

 

Şase medalii la matematică

Cât priveşte faza naţională a Olimpiadei de Matematică, Eusebiu Şutu (clasa a IX-a) de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, pregătit de prof. Vasile Monacu, a obţinut o medalie de bronz. De la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Răzvan Dumitru Meriniuc (clasa a X-a) a fost distins cu medalia de bronz, elevul fiind pregătit de prof. Angela Ţigăeru.

O altă medalie de bronz a fost adjudecată de Andrei Eugen Timofte (clasa a XII-a) de la Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, acesta fiind coordonat de prof. Mariana Timofte.

Vasile Lucian Alexiu (clasa a V-a) a fost răsplătit tot cu medalie de bronz. Este elev la Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti, fiind pregătit de prof. Vasile Solcanu.

Au obţinut medalii de argint următorii: Mihai Horodincă (clasa a VI-a) de la Școala Gimnazială “Bogdan Vodă“ Rădăuţi, îndrumat de prof. Petru Nicuţă, şi Eduard Lungu (clasa a VI-a) de la Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă“ Solca, elevul fiind coordonat de prof. Veronica Petrasciuc.

În total, 12 elevi suceveni au participat la faza națională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele VII-XII și a olimpiadei pentru aceeași disciplină destinată elevilor din clasele V-VI. Coordonatorul lotului județean a fost inspectorul școlar de specialitate prof. Marinela Cristina Cimpoeşu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei medalii de argint şi şapte de bronz, adjudecate de elevii suceveni la fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică şi informatică.
 Vizualizări articol: 2160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Trei medalii de argint şi şapte de bronz, adjudecate de elevii suceveni la fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică şi informatică4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei