Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru anul academic 2013-2014

Universitatea “Ştefan cel Mare” propune examen de admitere pentru toate programele de masterat ale celor nouă facultăţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Condiţiile de admitere la programele de studii universitare de masterat ale Universităţii “Ştefan cel Mare” (USV), pentru anul universitar 2013-2014, sunt ceva mai riguroase, spre deosebire de procedura de admitere în cadrul programelor de licenţă ale USV, unde admiterea se va face doar pe bază de dosar. Astfel, pe lângă nota pe care o vor obţine la examenul de licenţă, candidaţii la master trebuie să susţină o serie de probe orale de evaluare a competenţelor de specialitate, a capacităţilor cognitive sau interviuri, după caz.

Pentru anul academic 2013-2014, USV va scoate la concurs 649 de locuri bugetate şi 1.154 de locuri cu taxă pentru programele de studii de masterat.

 

Ponderea probei orale este între 10 şi 70%

Pentru admiterea la programul de master al Facultăţii de Educaţie şi Fizică şi Sport, nota de admitere se calculează ca medie aritmetică între nota licenţei şi nota obţinută la un interviu susţinut în faţa unei comisii de specialitate.

În cazul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, pentru media de admitere pentru cele patru mastere, se ia în calcul media generală a examenului de licenţă, în proporţie de 30%, şi media aritmetică a notelor acordate de membrii comisiei la proba orală pentru testarea cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive – 70%.

Pentru licenţiaţii care râvnesc la un loc bugetat în cadrul unui master al Facultăţii de Inginerie Alimentară, media de admitere se calculează astfel: 80% media generală a examenului de licenţă şi doar 20% nota la proba orală pe care canditaţii sunt nevoiţi să o susţină.

Pentru admiterea în cadrul unui program de master al Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, media de admitere se calculează ca media aritmetică a notei de la examenul de licenţă şi nota obţinută la proba orală pentru testarea cunştinţelor şi a capacităţilor cognitive. „Proba constă în testarea orală a cunoştinţelor de bază dobândite în facultate. Susţinerea ei se face în ziua înscrierii candidatului, în sesiunile iulie şi septembrie 2013”, anunţă reprezentanţii facultăţii. Condiţiile de admitere sunt aceleaşi şi la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Facultatea de Istorie şi Geografie.

Probă de evaluare a competenţelor de specialitate vor susţine şi licenţiaţii care doresc să se înscrie la unul din cele şase mastere ale Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, ponderea testării fiind de 20%. În proporţie de 80% va conta nota obţinută la examenul de licenţă. Aceeaşi pondere a notelor este valabilă şi pentru admiterea la cele două programe de master ale Facultăţii de Silvicultură.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, media de admitere se calculează din nota examenului de licenţă – 90% şi proba orală pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive - 10%.

Pentru anul universitar 2013-2014, taxa anuală de şcolarizare se situează între 2.400 şi 2.900 de lei, în funcţie de programul de studii de master ales, cea mai mare taxă fiind pentru masterele Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea “Ştefan cel Mare” propune examen de admitere pentru toate programele de masterat ale celor nouă facultăţi.
 Vizualizări articol: 2295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Universitatea “Ştefan cel Mare” propune examen de admitere pentru toate programele de masterat ale celor nouă facultăţi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei