Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal

Carne neidentificată, care ar putea fi de câine, descoperită în mâncarea fast-food din Londra

 

Analizele ADN efectuate în cazul unui fel de mâncare de tip fast-food care ar fi trebuit să conţină carne de miel au arătat că acesta conţinea carne, dar nu una cunoscută pentru consum, generând speculaţii că ar putea fi de câine sau pisică, relatează Daily Mirror, în ediţia electronică.

Analizele ADN au arătat că acesta nu conţine nici urmă de miel, dar nici de vită, pui, porc, capră sau cal, ceea ce înseamnă că ar putea fi carne de câine sau pisică. Dezvăluirea a fost făcută într-un documentar al BBC 3.

Felul respectiv a fost ales la întâmplare din mai multe mâncăruri de tip fast-food din Londra, alături de burgeri, kebabi şi mâncare chinezească, în cadrul unei investigaţii speciale.

 "Conţine carne - dar nu este miel, nici porc, vită sau pui. Nici cal şi nici capră. În acest moment, laboratorul nu poate identifica exact de la ce animal provine această carne", a declarat o purtătoare de cuvânt.

"Este absolut terifiant deoarece dacă nu este niciuna dintre aceste cărnuri pe care le ştim, atunci ce este? De unde vine? Unde a fost sacrificat animalul? Au fost condiţii igienice?", se întreabă nutriţionistul Surinder Phull.

Până în prezent, peste 5.000 de teste cerute de Agenţia pentru Standarde Alimentare au fost efectuate, iar 44 au arătat prezenţa cărnii de cal inclusiv în felurile de mâncare servite în şcoli, centre de zi şi aziluri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carne neidentificată, care ar putea fi de câine, descoperită în mâncarea fast-food din Londra.
 Vizualizări articol: 12969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Carne neidentificată, care ar putea fi de câine, descoperită în mâncarea fast-food din Londra1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Posibil ? trimis de
(29 mar 2013, 12:31:31
Să nu fie de țigan...
2.   Bla ,bla... trimis de
(29 mar 2013, 15:56:07
Bine ca-i paziti pe cei din Londrawinking ... Sa radem putinwinking ... si sa ne consolam ca la ei e mai rau )) __ hmmmm? Daca,acolo unde autoritatile isi chiar fac treaba ))) ,au suspiciuni ca s-ar gasi carne de caine in alimentele preparate la un fast-food ;oare ce se gaseste in salamurile si micii de pe la micile noastre abatoare comunale )))) ___ dulai grasihappy ,pe strazi , avem destui (pe Azorel,azi il vezihappy si maine ... nu-i ) . Stau si ma intreb .... une a fost biserica si reactia ei la aflarea faptului ca populatia a fost pacalita si pusa sa manance carne de cal ? Toti preotii au tacut mâc)) ... Eu, din cate stiu de la bunicii mei ,m-au invatat ca noi ,ortodoxii,nu avem voie sa mancam carne de cal .Putem manca doar carne de la animalele care au copita despicata.Asadar ....jigodiile astea ne-au spurcat tot neamul )))) si inca ne mai si prostesc ,aia de pe la ANSVSA...ca din punct de vedere sanitar .... carnea nu ne-a pus sanatatea in pericol )) _ doar ca ne-am spurcat putinhappy . Le recomand eu, sa serveasca o friptura de urangutan proaspat.... cu sos picant ,ca tot nu a fost infestat din punct de vedere sanitar....;problema ar fi ,doar ca se spurca si ei , putin .
3.   Pt ben33 trimis de
(29 mar 2013, 16:55:37
Ben33 spre surprinderea ta,autoritatile de la noi,cand este vorba de fast fooduri isi fac treaba,chiar mai bine decat cele din Anglia!In Anglia e mult mai greu de controlat fiecare fast food in parte zi de zi,pt ca sunt prea multe!Doar in cazul reclamatiilor,sunt mai stricte autoritatile englezesti!Si inca un lucru:curatenia si calitatea dintr-un fast food din Romania este superioara fata cea din Anglia,crede-ma pe cuvant!asa ca nu e chiar oaia asa de neagra(sau cainele in cazul lor)winking
4.   Incompetenta? ba nu ! trimis de
(30 mar 2013, 00:22:36
desigur autoritatile au descifrat compozitia respectiva,poate fii de om si da aia nu vorbesc prin media,aparatura au destula sa afle ce specii de carne consuma,se tin cei mai educati si curati dar vorba multora..Spurca si pe altii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei