Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nou

Curs româno-olandez de autism, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Asociaţia „Alecs Group” Suceava, împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Centrul Medical Pedagogic Olanda, Centrul Român de Intervenţie Socială şi Psihoterapeutică (www.cursuriautism.ro), demarează un curs româno-olandez, unic în România, dedicat copiilor cu autism, al cărui prim modul va avea loc pe 2 şi 3 aprilie, de la ora 16:00, la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.

Această grupă de studiu începe pe 2 aprilie şi pentru că este Ziua internaţională pentru conştientizarea autismului.

Psihologul Constantin Alecsa, preşedintele Asociaţiei „Alecs Group” Suceava, a spus că la seminariile care vor avea loc la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, două zile pe lună, timp de 12 luni, începând de săptămâna viitoare, se pot înscrie cadre didactice, psihologi, părinţi, studenţi.

„Psihoterapeutul Tudor Mitasov vine să umple un gol care există de prea mult timp, copiii cu autism din Suceava neputând fi educaţi până acum în baza unor cunoştinţe speciale. La curs vor exista demonstraţii practice cu copii şi prezentări video cu tehnici de lucru specifice consacrate în Olanda”, a explicat psihologul Constantin Alecsa.

Dacă instituţiile statului nu oferă servicii specializate pentru copilul cu autism, a explicat profesorul Tudor Mitasov, „e cazul ca părinţii să îl parafrazeze pe J.F. Kennedy şi să se întrebe nu ce poate face ţara pentru copilul lor, ci ceea ce pot face ei pentru propriul copil. Cursurile vin să pună la dispoziţie tehnicile practice ale intervenţiei în autism. Metodele aparţin şcolii olandeze de abordare a autismului şi determină o dezvoltare de neconceput pentru mulţi dintre părinţi la începutul intervenţiei. În cadrul terapiei, pacientul nu este considerat a fi copilul, ci el şi familia sa, pentru că de aceasta din urmă depinde dezvoltarea micuţului”.

Constantin Alecsa a completat că la sfârşitul cursului (specializare în intervenţia în autism), absolvenţii vor primi diplome eliberate de Ministerul Educaţiei.

Mai multe informaţii puteţi obţine de la Constantin Alecsa, telefon 0741 393 409, alecsaconstantin@yahoo.com. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs româno-olandez de autism, la Suceava.
 Vizualizări articol: 3676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Curs româno-olandez de autism, la Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei