Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 68 (5275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vreme rea

Ninsoarea mieilor a dat peste cap tot judeţul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O zi şi o noapte din martie au fost suficiente pentru a da peste cap un întreg judeţ. Ninsoarea şi vântul care a suflat chiar şi cu 90 km/h a dat mari bătăi de cap autorităţilor. Un număr de 201 persoane au avut nevoie de ajutorul jandarmilor pentru a nu îngheţa în cea mai cumplită noapte din această iarnă. În final, toţi cei în suferinţă au fost salvaţi, inclusiv 46 de oameni care erau înzăpeziţi pe DN 17A în zona Dorneşti – Ratoş. De ajutor au beneficiat şi 15 copii aflaţi într-un microbuz şi pe care jandarmii şi drumarii i-au dus în Căminul Cultural din Grăniceşti.

„Un număr de 9 echipaje dotate cu maşini de teren au patrulat pe toate drumurile cu probleme pentru a verifica dacă nu există persoane în blocate în autoturisme. Eforturile noastre s-au mobilizat în mod special pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viscolului. Un număr de 22 persoane dializate au rămas în cadrul Spitalului Judeţean Suceava, urmând să se deplaseze către domiciliu atunci când condiţiile de trafic vor permite”, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

În această dimineaţă circulaţia era închisă pe 6 drumuri naţionale, respectiv DN 17 Suceava -Paltinoasa, DN 2 Suceava- Falticeni, DN 2 Grăniceşti -Siret, DN 2 K Milişăuţi-Arbore -Solca, DN 29 Suceava -Salcea -Dumbrăveni -limită jud. Botoşani, DN 2H Rădăuţi Gălăneşti. De asemenea erau închise şi 7 sectoare de drumuri judeţene: DJ 291 A Siret - Muşeniţa - Frătăuţii Noi, DJ 209 K Marginea – Volovăţ, DJ 209 J Arbore -  Clit, DJ 178 Arbore – Burla, DJ 209 A Mihăileşti -  Horodniceni – Brădăţel, DJ 178 Bălăceana  - Ilişeşti, DJ 208 E Forăşti - Dolheştii Mari.

Codul portocaliu a expirat la ora 8.00, iar drumarii au început să lucreze pentru a debloca drumurile înzăpezite, prioritare fiind cele naţionale.

Tot din cauza viscolului Aeroportul Salcea - Suceava nu este operaţional. Sunt şi 17 localităţi unde energia electrică a fost întreruptă total, iar în alte două localităţi sunt afectate doar o parte din gospodării şi societăţi comerciale. La acţiunile de intervenţie au participat un număr de 391 de efective, din care 194 aparţin Ministerului Afacerilor Interne, 197 secţiilor de drumuri naţionale şi judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ninsoarea mieilor a dat peste cap tot judeţul.
 Vizualizări articol: 4934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Ninsoarea mieilor a dat peste cap tot judeţul3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni trimis de
(23 mar 2013, 11:14:53
inca ma
1.1  RE: Minciuni trimis de
(23 mar 2013, 12:44:24
taci tu nebuno....
1.2  RE: Minciuni trimis de
(23 mar 2013, 15:40:32
aş fi vrut, ăăă, să spun , că
afară ninge, sau plouă, sau sau
sau frigu' şi-n Anglia sfârtecă
pe TUCUTE sau sau NICALAUhappy

2.   Replica trimis de
(23 mar 2013, 14:49:37
Cine e nebun?cainii latra...sunt inca oameni inzapeziti,matale,din tarile britanice,umbland prin gunoi sa castigi o lira,iti da mana sa vorbesti,iar apoi vii in satul tau si te dai mare..covrigar,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei