Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 68 (5275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Silit de instanţă

Primarul Olărean, obligat de judecători să valideze trei consilieri locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aşa-numita Republică Rădăuţi nu se dezminte nicicum, iar instanţele de judecată au fost solicitate să pună capăt unor abuzuri care durează de mai multe luni de zile. La mijlocul lunii ianuarie, primarul Aurel Olărean şi secretarul Primăriei Rădăuţi, Haralambie Hirghiligiu, au fost chemaţi în judecată pentru a fi obligaţi să respecte legea. Mai exact, cei doi erau acuzaţi că nu au întreprins demersurile necesare pentru a valida trei consilieri din partea USL. Mai mult, primarul Olărean este şi cel care trebuia să iniţieze o hotărâre de Consiliu Local pentru constatarea încetării mandatului de consilier al lui Nistor Tătar, lucru pe care l-a ignorat vreme de jumătate de an.

„Nistor Tătar a demisionat din funcţia de consilier local încă din data de 06.07.2012, dar nici până în prezent Consiliul Local al municipiului Rădăuţi nu a luat act de vacantarea postului, şi să valideze altă persoană în funcţia de consilier local, refuzând să aplice dispoziţiile legale mai sus menţionate. Faţă de situaţia creată, au fost efectuate demersuri şi la Prefectura judeţului Suceava, această instituţie punând în vedere Consiliului Local al municipiului Rădăuţi să aplice şi să respecte dispoziţiile legale”, se arăta în plângerea înregistrată la Tribunalul Suceava.

După câteva termene de judecată, procesul s-a încheiat, iar magistraţii au decis că plângerea celor de la USL, semnată de preşedinţii a trei formaţiuni politice, PSD Suceava, PNL Suceava şi PC Suceava, este întemeiată. Ca atare, soluţia a fost următoarea: „Obligă pârâtul Primarul Municipiului Rădăuţi să iniţieze un proiect de hotărâre privind constatarea încetării mandatului de consilier local al domnului Nistor Tătar înscris pe listele USL la alegerile locale din 10.06.2012 pentru Consiliul Local Rădăuţi şi declararea ca vacant a postului de consilier local deţinut de acesta. Obligă pârâtul Consiliul Local Rădăuţi să adopte o hotărâre de validare a mandatelor de consilieri locali pe locurile rămase vacante, a următorilor supleanţi înscrişi pe listele USL la alegerile locale din 10.06.2012, respectiv Alupoaie Vasile, Mihai Gavril şi Sticleţ Simion”.

 

Olărean: „Eu am iniţiat proiectele, ConsiliulLocal nu le-a validat”

Reprezentanţii USL Suceava spun că tot ceea ce se petrece la Rădăuţi este un circ de prost gust orchestrat de primarul Aurel Olărean. În urmă cu două luni, atât Cătălin Nechifor, cât şi Alexandru Băişanu, preşedinţii PSD şi PNL Suceava, i-au solicitat edilului din Rădăuţi să respecte legea şi să nu mai perturbe activitatea Consiliului Local Rădăuţi. Cum a înţeles Aurel Olărean să aplice legea s-a văzut după scurt timp, când a invocat nereguli cu ştampila celor de la PSD pentru a amâna din nou validarea celor trei consilieri USL, pentru ca în luna februarie să nu convoace nici o şedinţă ordinară a Consiliului Local Rădăuţi.

Referitor la decizia Tribunalului Suceava, primarul din Rădăuţi a avut din nou acelaşi discurs prin care arată că va respecta legalitatea. „Pe 28 martie 2013 avem şedinţă ordinară de Consiliu Local şi vor fi puse în discuţie toate problemele pe care le-aţi menţionat. Eu nu am făcut decât să respect legea, am iniţiat proiectele de numire a celor trei consilieri, dar Consiliul Local nu le-a validat. Ce pot să fac eu mai mult?”, s-a întrebat Aurel Olărean.

Situaţia din Consiliul Local Rădăuţi tinde să se transforme într-o adevărată telenovelă de prost gust, un spectacol la care reprezentanţii instituţiilor statului se uită, deocamdată, fără a fi capabili să ia măsuri concrete pentru a repune în legalitate disfuncţionalităţile şi ilegalităţile constatate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean, obligat de judecători să valideze trei consilieri locali.
 Vizualizări articol: 2352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 17 voturi
Primarul Olărean, obligat de judecători să valideze trei consilieri locali4.7517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primarul se tine tare ! trimis de
(23 mar 2013, 12:00:15
Citind articolul de mai sus rezulta ca primarul a initiat hotarare de validare insa consiliu nu a validat. Daca lucrurile stau asa nu vad cu ce a gresit primarul . Acum hotararea judecatoreasca obliga consiliu local sa valideze cei trei consilieri ai USL si eu nu vad cum primarul poate obliga consilieri sa voteze validarea celor trei. Eu stiu ca primarul executa hotararile consiliului local nu are cum sa impuna cum sa voteze . Probabil este o scapare a legii in aceasta privinta si de aceia se cauta sa se profite de cei interesati.
2.   Primarul taie si spânzură trimis de
(24 mar 2013, 17:30:37
Nu este o surpriză, mai sunt și unii primari de comune unde aceștia sunt adevărați dictatori în comună și peste consiliul local, mai ales dacă majoritatea este PDL_listă, iar serviciul de informații personale funcționeazâ ”ireproșabil„ sub deviza ”cine nu este cu mine este contra mea”.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei