Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 68 (5275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centrul Militar Judeţean

A început campania de recrutare a tinerilor interesaţi de o carieră în armată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Centrul Militar Judeţean Suceava a anunţat că a demarat campania de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ pentru anul şcolar 2013-2014, atât la nivel de colegii militare liceale, cât şi în învăţământul superior de profil.

În ceea ce priveşte colegiile militare, de interes deosebit la nivel de judeţ este Colegiul „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, unde sunt disponibile 120 de locuri, din care 20 de pentru fete. Se pot înscrie candidaţii care fac dovada promovării testelor naţionale sau care sunt acum în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul lui 2013. Termenul limită de depunere a dosarului de înscriere este 3 mai 2013. La nivel de pregătire militară liceală, cifra de şcolarizare mai cuprinde câte 120 de locuri la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Breaza şi Colegiul „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

 

319 locuri la academii militare

Referitor la academiile militare, pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi, cifra de şcolarizare cuprinde un total de 319 locuri, după cum urmează: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, 161 de locuri, din care 33 pentru fete, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, 35 de locuri, dintre care şapte pentru fete, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, 30 de locuri, din care doar două pentru fete, Academia Tehnică Militară Bucureşti, 53 de locuri, din care nouă destinate fetelor, şi Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Târgu-Mureş, 40 de locuri.

Aceste locuri sunt pentru candidaţii cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta maximă de 26 de ani, respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în 2013. Dosarele se pot depune în lunile aprilie şi mai. 

 

Şcoli pentru formarea maiştrilor militari

O a trei categorie de locuri sunt la şcolile postliceale militare, pentru formarea maiştrilor militari. Este vorba de Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 68 de locuri, dintre care  şapte pentru fete, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din Boboc-Buzău – 38 de locuri, dintre care opt pentru fete, şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 30 de locuri, dintre care două pentru fete.

Se pot înscrie tinerii cu diplomă de bacalaureat sau aflaţi în clasa a XII-a şi care au până în 28 de ani. La această categorie de învăţământ dosarele se depun până pe 28 iunie 2013.

 

Paşii de urmat la înscriere pentru o carieră militară 

Tinerii care doresc să urmeze o carieră militară au de parcurs în faza înscrierii o serie de paşi. Primul este de luare în evidenţă la Centrul Militar Judeţean (CMJ) Suceava. Urmează un examen medical obligatoriu la o clinică militară, iar dacă aceste este trecut urmează definitivarea dosarului de candidat. Urmează susţinerea a două examene, unul de evaluare psihologică şi unul de aptitudini fizice şi abia apoi participarea efectivă la concursul de admitere la unitatea de învăţământ pentru care a optat candidatul.

Pentru informaţii suplimentare persoanele interesate sunt aşteptate la sediul CMJ Suceava, pe strada Alexandru cel Bun din Suceava, sau pot suna la telefoanele 0230.520986 şi 0230.520920. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început campania de recrutare a tinerilor interesaţi de o carieră în armată.
 Vizualizări articol: 3827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A început campania de recrutare a tinerilor interesaţi de o carieră în armată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei