Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 68 (5275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consens

Sindicatul Sanitas va colabora cu Ministerul Sănătăţii la reforma ce priveşte reorganizarea DSP-urilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Federaţia Sanitas a bătut palma cu Ministerul Sănătăţii (MS). La începutul acestei săptămâni a fost semnat acordul de colaborare a federaţiei cu ministerul de resort, în vederea unei permanente consultări în derularea procesului de reorganizare a sistemului sanitar. Reprezentanţii Federaţiei Sanitas s-au ales cu asigurări că la nivel de minister se doreşte un dialog continuu cu sindicatele pentru reorganizarea sistemului astfel încât „salariaţii acestuia să îşi recapete demnitatea, calitatea serviciilor medicale să crească, iar în final pacienţii să fie mulţumiţi”.

Potrivit liderului Uniunii Judeţene a Sindicatului Sanitas Suceava, Ana Ionescu, „ca federaţie, Sanitas se implică în ceea ce priveşte reforma din sistem, iar o colaborare cu Ministerul Sănătăţii este absolut necesară. Părţile semnatare au stabilit, printre altele, ca împreună să identifice o serie de soluţii care să permită salarizarea personalului din sistemul sanitar în funcţie de performanţele acestuia. Totodată, trebuie menţinut cadrul legal de acordare a tichetelor de masă salariaţilor din unităţile sanitare”.
Liderul Sanitas Suceava a mai menţionat că acordul încheiat în data de 18 martie prevede ca cele două structuri implicate, Sanitas şi Ministerul Sănătăţii, să facă demersurile necesare în vederea deblocării posturilor din sistemul sanitar. De asemenea, se va reevalua regulamentul de sporuri, acesta urmând a fi armonizat cu realităţile sistemului.

 

Discuţii privind reorganizarea DSP-urilor

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi cei ai ministerului de resort au purtat o serie de discuţii privind reorganizarea Direcţiilor de Sănătate Publică, ministrul Eugen Nicolăescu aducând argumente în favoarea acestei măsuri.

„În viziunea MS există patru situaţii în ceea ce priveşte personalul DSP. O parte din salariaţi trec în subordinea administraţiei locale, o parte trec la structura regională de sănătate, o parte vor fi absorbiţi în sistemul de sănătate, iar o parte vor fi disponibilizaţi, însă se va avea în vedere acordarea unor măsuri compensatorii”, a mai precizat Ana Ionescu.

Conform acesteia, membrii Federaţiei Sanitas nu se împotrivesc reformei, însă îşi exprimă îngrijorarea cu privire la disponibilizările angajaţilor din structurile de sănătate. De asemenea, ei doresc ca această reorganizare să fie realizată cu consultarea federaţiei.

 

Propuneri înaintate de Sanitas

Federaţia Sanitas a înaintat în scris Ministerului Sănătăţii o serie de propuneri şi completări în ceea ce priveşte organizarea sistemului sanitar.

„Precizările aduse de Sanitas apără interesele atât ale membrilor de sindicat, cât şi ale populaţiei”, susţine Ana Ionescu. Documentul înaintat Ministerului Sănătăţii în data de 20 martie are în vedere o serie de prevederi privind personalul de specialitate din cadrul DSP-urilor, atribuţiile DSP-urilor regionale şi ale oficiilor judeţene etc.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Sanitas va colabora cu Ministerul Sănătăţii la reforma ce priveşte reorganizarea DSP-urilor.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Sindicatul Sanitas va colabora cu Ministerul Sănătăţii la reforma ce priveşte reorganizarea DSP-urilor4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei