Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 68 (5275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

La a XI-a ediţie

Peste 125 de companii din ţară şi de peste hotare, prezente cu oferte la Agro Expo Bucovina 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Târgul internaţional de agricultură şi industrie agroalimentară Agro Expo Bucovina & Salonul Produselor Ecologice, un eveniment cu tradiţie la Suceava, a fost inaugurat ieri, în prezenţa ministrului secretar de stat Achim Irimescu, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Târgul, care pune la dispoziţia celor interesaţi o gamă largă de produse şi utilaje agricole, dar şi produse tradiţionale de calitate, este o destinaţie bună de cumpărături pentru cei dornici să se distreze alături de cântăreţi şi dansatori profesionişti de muzică populară, să admire animale de rasă care pot fi o companie perfectă ori să guste o friptură delicioasă, gătită tradiţional.

Asta pentru că organizatorii au reuşit să asigure prezenţa la cea de-a XI-a ediţie a târgului Agro Expo Bucovina a peste 125 de companii din România, Ungaria, Italia, Cehia şi Danemarca.

Expoziţia, desfăşurată în perioada 22-24 martie, poate fi vizitată zilnic, între orele 10.00-18.00, este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Shopping City Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Instituţia Prefectului Suceava şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava.

 

Spectacole de muzică populară, animale de rasă şi viţel la proţap

Una dintre atracţiile târgului internaţional din parcarea Shopping City Suceava o reprezintă spectacolele de muzică populară susţinute de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu“ Suceava, alături de Margareta Clipa, zilnic, între orele 14.00-16.00.

De asemenea, atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 10.00-18.00, vizitatorii pot admira o expoziţie de păsări şi animale de rasă.

Sâmbătă, vizitatorilor le-a fost pregătită o surpriză delicioasă din partea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, care a oferit un viţel ce va fi gătit la proţap şi oferit spre degustare. În paralel, vor avea loc demonstraţii de artă culinară, care le va lăsa spectatorilor gura apă.

Duminică, 24 martie, între orele 13.00-14.00, este programată o prezentare de câini de rasă şi tehnici de dresaj, oferită de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava.

 

Locul de întâlnire al cererii cu oferta

Nu în ultimul rând, ieri a avut loc cea de a VI-a ediţie a Forumului Economic Naţional “Agricultura Încotro?”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Shopping City Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în parteneriat cu Revista “Lumea Satului”, Radio Antena Satelor şi Asociaţia Comunelor din România.

Prezent la manifestare, Achim Irimescu, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat: „Târgul de astăzi este o dovadă că suntem într-adevăr în rândul lumii, la nivel european. Este o oportunitate foarte bună de a demonstra că agricultura din Suceava nu este doar motorul principal din zona rurală, ci şi un domeniu de vârf la nivel naţional. Noi venim de la minister cu o mulţime de măsuri menite să încurajăm agricultura şi creşterea animalelor, pentru a deveni competitivi pe plan european. Agricultura din Suceava demonstrează că este competitivă şi modernă”

Invitat să ia cuvântul, senatorul sucevean Ovidiu Donţu a spus: „Am venit cu mari emoţii la acest eveniment, mai întâi pentru că timp de şase ani am condus Camera de Comerţ şi Industrie ca director general şi am pus şi eu câteva cărămizi ca acest târg să ajungă la cea de-a XI-a ediţie. Vreau să felicit organizatorii, pentru că nu este uşor să atragi peste 125 de firme, nu doar de la noi, ci şi din alte ţări. Chiar dacă condiţiile meteo produc un disconfort evident, esenţa acestor târguri se referă în mod evident la întâlnirea cererii cu oferta, ceea ce se şi întâmplă”.

Meritul organizatorilor a fost subliniat şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu, care consideră că „acest eveniment este deosebit de important nu doar prin numărul şi calitatea participanţilor, cât prin faptul că reuşeşte să îi adune la un loc pe toţi cei care sunt implicaţi în gestionarea activităţilor agricole, de la fermieri, crescători de animale şi cultivatori, la reprezentanţii industriei alimentare, a producătorilor de maşini şi utilaje agricole, până la specialiştii şi reprezentanţii administraţiei publice. Dacă se întâlnesc astfel toţi cei implicaţi, sunt convins că se vor găsi soluţii pentru ca agricultura să devină într-adevăr o sursă a dezvoltării judeţene”.

Primarul Ion Lungu s-a declarat onorat de faptul că Suceava este gazda unui asemenea eveniment, menţionând că în jurul municipiului va fi dezvoltată o zonă metropolitană, în care vor fi încurajate activităţile agricole şi de industrie agro-alimentară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 125 de companii din ţară şi de peste hotare, prezente cu oferte la Agro Expo Bucovina 2013.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Peste 125 de companii din ţară şi de peste hotare, prezente cu oferte la Agro Expo Bucovina 20133.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei