Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 67 (5274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţi de contrabandă

Nici un arestat în cazul contrabandiştilor de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În urma celor 19 percheziţii domiciliare care au avut loc miercuri dimineaţă pe raza judeţului, pentru anihilarea unor grupări de contrabandă cu ţigări, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au trimis, aseară, în faţa judecătorilor Tribunalului Suceava, un lot de 12 persoane pentru care au cerut arestarea preventivă.

Lista celor pe care anchetatorii îi vor după gratii cuprinde următoarele nume: Mihai Burciu (28 de ani) şi Viorel Ţugui (32 de ani) din Vicovu de Jos,  Marian Toader Lăzurcă (22 de ani), din comuna Grăniceşti, Vladimir Ionuţ Creangă (29 de ani), din comuna Botoşana, Vasile Colţuneac (33 de ani), din oraşul Solca, Gheorghe Beghean (41 de ani), din municipiul Rădăuţi,  Alin Beghean (17 ani), din comuna Voitinel, Ionel Beghean (43 de ani), din Timişoara, Marinică Alexandru (39 de ani), din comuna Mălini, Gheorghe Calancea (33 de ani), din Vicovu de Sus, Dănuţ Andrei (53 de ani), din municipiul Bucureşti. Alexe Marin ( 51 de ani), din municipiul Sfântu Gheorghe. 

După ce au analizat propunerea procurorilor DIICOT, judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis că nu este cazul să emită nici un mandat de arestare. Toate cele 12 propuneri de arestare preventivă au fost respinse, iar împotriva învinuiţilor s-a dispus interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 29 de zile.

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, unii dintre suspecţi introduceau în ţară ţigaretele, le depozitau şi transportau către ceilalţi membri ai grupării. Ulterior, alţi trei membri asigurau achiziţionarea, depozitarea, desfacerea, predarea şi vânzarea acestora către clienţi de încredere.

Anchetatorii mai spun că unul dintre suspecţi a furnizat ţigarete de provenienţă extracomunitară şi altor două grupări infracţionale care obţineau câştiguri ilicite din vânzarea tutunului ucrainean.

În dosarul DIICOT Suceava s-a început urmărirea penală faţă de 25 de persoane.

În perioada 2 august 2012 – 19 martie 2013 au fost efectuate 14 confiscări de la învinuiţii cauzei, pe raza mai multor localităţi din ţară, în total fiind vorba de peste 30.000 de pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu predilecţie mărcile Viceroy şi Winston.

Procurorii DIICOT susţin că prejudiciul creat prin activităţile ilicite ale suspecţilor se ridică la peste 400.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un arestat în cazul contrabandiştilor de ţigări.
 Vizualizări articol: 2679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nici un arestat în cazul contrabandiştilor de ţigări5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Teapa trimis de
(22 mar 2013, 13:01:47
bine lea facut domni judecatori baietilor de la dicot ca altceva nu mai stiu decat arest preventiv leaga oameni nevinovati la greu
2.   Mda trimis de
(23 mar 2013, 03:31:41
da...inteleg si eu sa mai treci un cartus doua sa faci un ban dar in momentul asta se fac milioane grele pe contrabanda cu tigari. se stiu prea multe si banii ajung pana sus.
se stie ca dl marelbo controleaza traficul de tigari din zona vicov si la randul lui face parte cu toti politicienii si militienii din judet. cum altcumva sa circule baia su fara nr la masina...si el cu stroboscoape de politie?
cat despre asta de a postat deasupra...trebuie arestat ptr. crima impotriva limbii romane...si invatat sa scrie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei