Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 67 (5274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Vrem să reducem timpul petrecut de pacient în spital încurajând îngrijirile la domiciliu

 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat ieri, la conferinţa MEDIAFAX, că se doreşte reducerea timpului petrecut de pacient în spital şi încurajarea spitalizării de zi şi a îngrijirilor la domiciliu, acesta putând fi supravegheat şi acasă, cu bani mai puţin şi mai mult confort.

"Vrem să micşorăm timpul pe care un pacient îl petrece în spital, încurajând spitalizarea de zi şi îngrijirile la domiciliu. Asta înseamnă că poate să plece mai repede din spital, dacă spitalul are grijă de pacient acasă, ca să-l supravegheze. Lucruri care se pot face acasă cu bani mai puţini şi confort mai mult. E o schimbare de atitudine. Sunt convins că nu se va întâmplă de mâine, dar într-un an de zile, cu control, supraveghere, se va putea întâmplă", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Health Reform, cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014".

 Ministru Eugen Nicolăescu a spus că în acest sens se doreşte creşterea fondurilor alocate de la buget pentru medicina primară.

 "E un semnal pe care vrem să-l dăm medicilor de familie, vrem să dăm importanţa necesară medicinii de ambulator, unde creştem fondurile cu peste 50 la sută, şi centrele multifuncţionale, tot creştere cu 50 la sută", a precizat Nicolăescu.

 Ministrul Sănătăţii s-a referit şi la problema desfiinţării spitalelor, arătând că a fost presat de unii aleşi locali să le redeschidă, însă le-a spus că poate au dreptate, dar fără o analiză serioasă, nu poate lua o decizie corectă.

"Atunci, am declanşat poate cea mai amplă consultare pentru realizarea strategiei de sănătate în România. Sunt implicate consiliile judeţene, am rugămintea să ne trimită viziunea lor până la sfârşitul verii. Dorim să aibă caracter unitar şi uniform în final. Când vom avea această strategie la nivel local şi naţional, vom discuta", a precizat Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că autorităţile au o reforma mare de făcut în sistemul sanitar, iar anul 2013 este cel în care sunt construite modificările legislative necesare, pentru ca apoi, în bază acestei legislaţii, să fie construit bugetul multianual.

 La conferinţa cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014", organizată de agenţia de presă Mediafax în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, sunt dezbătute noutăţile în reforma sistemului sanitar împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu Theodor Alexandrescu - CEO Allico Asigurări, Efthymios Papataxiarchis - preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dragoş Damian - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Adrian Pană - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Petre - vicepreşedinte al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Vrem să reducem timpul petrecut de pacient în spital încurajând îngrijirile la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Nicolăescu: Vrem să reducem timpul petrecut de pacient în spital încurajând îngrijirile la domiciliu4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coplata trimis de
(22 mar 2013, 11:48:31
Mi se pare normal sa se încaseze aceasta suma modica,pentru închipuiți cu boli programate ca sa mai plece de acasă,de regula când sunt sărbători legale,zile de piață,etc.
2.   Coplata trimis de
(22 mar 2013, 21:35:44
Mi se pare o mare tampenie aceasta coplata.Programul de reforma in sanatate trebuia sa inceapa cu un control strict al banilor obtinuti prin fondul de sanatate.
Acesti bani care reprezinta in jur de 4 miliarde euro sunt sifonati la toate nivelele si pe toata filiera.De asemenea desfiintarea caselor de sanatate care constituie o structura paralela si dubleaza alte structuri este o idee excelenta.Dar sa introduci coplata?Adica tot cetateanul sa mai scoata 10 roni?Mi se pare de mare comicareala.
Bula a fost internat in spital si trebuia sa plece acasa.Toata ziua s-a gandit cum sa fenteze coplata.Si s-a gandit sa sara pe geam.Doar ca si-a rupt piciorul.A fost iar internat in spital.Si a venit zi ziua cand trebuia sa paraseasca spitalul.La ce s-a mai gandit Bula ca sa fenteze coplata?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei