Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 67 (5274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze

Flutur: “Industria alimentară românească e condamnată la faliment sub conducerea USL”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, constată că incompetenţa Guvernului Ponta de a gestiona problema siguranţei alimentare în România îi duce pe producători în pragul disperării. Flutur a arătat că aceştia înregistrează pierderi de ordinul milioanelor de euro şi aruncă, zilnic, zeci sau sute de tone de lapte pe câmp. Producătorii români, a spus democrat-liberalul, sunt loviţi de faliment chiar sub privirile nepăsătoare ale actualei guvernări, care este preocupată de numiri politice şi recompensarea incompetenţilor.

„Industria alimentară românească e condamnată la faliment sub conducerea USL. Din cauza dezinteresului şi a incapacităţii totale de a gestiona problemele de siguranţă alimentară, România a pierdut credibilitate, bani şi pieţe de export.Autorităţile nu au fost în stare să identifice vinovaţii în scandalul laptelui infestat cu aflatoxină, iar românii sunt speriaţi şi nu mai consumă lapte decât din import. În acest context, mii de producători se află în pragul falimentului, pierderile sunt de ordinul zecilor de milioane de euro, iar laptele românesc este aruncat pe câmp. Niciodată în ultimii 23 de ani şi cu siguranţă nici în cei 45 de ani de comunism nu s-a aruncat laptele în câmp din cauză că fermierii nu mai au cui să-l vândă. Ministrul Daniel Constantin nici măcar nu a avut decența de a îi primi la minister pe fermierii disperați. La întâlnirea cu aceștia nu a venit nimeni din conducerea politică a ministerului, nici măcar un secretar de stat, ci niște directori care au ridicat din umeri”, a spus Flutur.

El a avertizat că introducerea impozitului forfetar în agricultură, problema recentă a cărnii de cal, problema laptelui infestat cu aflatoxină şi problema cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotice pot distruge ramuri întregi din industria alimentară, falimentând companii şi ducând la creşterea şomajului.

„Premierul Victor Ponta şi ministrul Daniel Constantin sunt vinovaţi pentru situaţia gravă din industria alimentară. În timp ce aceasta se află în faliment, guvernanţii se ocupă cu numiri politice şi promovarea incompetenţilor”, a conchis Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: “Industria alimentară românească e condamnată la faliment sub conducerea USL”.
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur: “Industria alimentară românească e condamnată la faliment sub conducerea USL”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 mar 2013, 12:21:44
va rog nu mai publicati ineptile lui flutur ca zgarie lumea la creer bineinteles care il are
2.   INTREBARI INTREBATOARE ANTI-SOMN trimis de
(22 mar 2013, 14:08:34
D-LE FLUTUR,
PESTICIDELE EXPIRATE DIN 2005-2006,AU MAI AJUNS LA FIRMA ,,SAVA GMBH'' IN GERMANIA???DE UNDE SCOATE REP.MOLDOVA ATATEA AMAR DE MII DE TONE DE PESTICIDE,ACUM NU LE MAI DISTRUGE IN FRANTA,CI LE DUCE IN GERMANIA.CEI DE ACOLO ABIA ASTEAPTA SA LE VINA MARFA, TRANZITATA PE LA NOI ,BINEINTELES.
MAI RAMANE CEVA SI PRIN PERIMETRELE NOATRE MINIERE???DOAR ATI FOST MINISTRU,TREBUIE SA STITI!
3.   COMPLETARE trimis de
(22 mar 2013, 14:10:39
ALTE DETALII,PUTETI OBTINE DE LA UNU' JURAVLE DE AL FITOSANITARA SI DE LA SUB PREFECTU' ACTUAL!
4.   * trimis de
(22 mar 2013, 16:34:39
"constant" ca ciclul unei curve, gustibus
şterge peştii de praf să pară că-i util
codul portocaliu de furturi încă e virus
deşi-i f(l)uturist promovat, nu prea abilhappy

Flutur, în starea lui naturală de ameţire
mişcând sincron muşchii bucali şi sfincterieni
nu face decât să scobeasc-o amintire
a coloniei ce-a tras-o peste bucovinenisad
5.   Comentariu trimis de
(22 mar 2013, 21:21:42
Nea Flutur, vad ca dai cu ''mucii-n fasole'', mie nu mi-s dragii nici catastrofele astea, dar matale cu gripa aviara inventata in cancelariile occidentale si aplicata de matale cu succes cum a fost, ti-ai luat supercomisionul si asta e , prostimea plateste!
Asa si acum , scenariul se repeta, sunt si alti ''flamanzi'' de guvernanti , care vor sa se imbogateasca si-si iau spaga de la vestici.....
Toti sunteti la fel , eu v-as trage pe roata, fara nici un fel de remuscari .....
6.   Declaratie politizata in exces trimis de
(22 mar 2013, 21:49:12
Am sa mentionez fugitiv de gripa aviara care a fost sau n-a fost,de macelarirea a mii de gaini care meritau o soarta mai buna,de firma din Iasi care stropea masinile cu un lichid ce semana cu apa.Acuma se intampla evenimente mult mai complexe si care nu pot fi intelese.Sunt evenimente care vin in cascada .carnea de cal,carnea de curcan,laptele etc.Ele sunt greu de interpretat.Dar a le interpreta in cheie politica e nepotrivit.Aici se ascund multe interese care tin de anumiti producatori,de anumiti intermediari,de insusi industria de acest gen ,industrie in care se ruleaza miliarde de euro.Sau poate cine stie conotatiile sunt si mai grave si mai absconse.Dar sa politizezi acest lucru,sa bagi dude rasuflate cu industria alimentara condamnata la faliment mi se pare hilar.
6.1  RE: Declaratie politizata in exces trimis de
(22 mar 2013, 23:57:35
A dreptate, găinile ar fi avut o soartă mult mai bună. Probabil ar fi murit de bătrânețe, după ce ar fi avut pui, nepoți, etc.

Ai idee cât înseamnă "miliarde de euro"? Sau gândești de fapt la kopeici, așa cum spunea pe aici Herr, și căruia i se simte lipsa.

Și nu în ultimul rând, lecția de gramatică: se spune "însăși industria" și nu "însuși industria". Marș la școala generală și nu mai plictisi lumea pe forum!
6.2  RE: Declaratie politizata in exces trimis de
(23 mar 2013, 00:19:10
Du ai nou iu from samuer? (Mai vrei tomahawk-uri?) (!)
7.   Comentariu trimis de
(22 mar 2013, 22:03:06
''Raducu'', ma lasi cu aburelile tale, toti sunt niste excroci pusi pe capatuiala, iar cand vesticii au un interes si platesc comision gras celui care decide, culoarea politica nu mai conteaza!
Ce evenimente complexe, ca viscoleste afara, care sunt alea, ma lasi, excrocii sunt in toate taberele politice, rosii, porocalii sau roz..... nu spun ce, toti sunt la fel si merita impuscati fara nici o remuscare?!
8.   Catre Dorint trimis de
(22 mar 2013, 22:08:06
Ei vad ca esti adeptul unor metode radicale.Sper ca a fost doar o metafora poetica.
Lucrurile trebuie rezolvate cu multa rabdare,diplomatie iar societatea civila trebuie sa aiba un rol activ si sa se implice mai mult in viata politica.
9.   Comentariu trimis de
(22 mar 2013, 23:38:00
Cata rabdare sa mai avem , de un sfert de secol se perinda tot ''esalonul II'' la putere, iar interesul este numai al lor, distrug si praduiesc tot , se imbogatesc peste noapte , iar poporul moare de foame?
Nu mai au nici un fel de scrupule, nu mai au bun simt, ci pe fata fura si distrug , iar noi stam nepasatori si ne balacarim in mocirla voit indusa de acesti criminali ai poporului roman! Ne-au dezbinat ca popor si acum se folosesc de asta.
De unde societate civila, intr-o tara distrusa si aservita puterilor occidentale, care nu reactioneaza in nici un fel?
BULGARIA ne-a aratat ce inseamna societate civila, ce inseamna unitate a poporului, pe cand noi suntem deja un popor mort, fara vlaga, care nu mai reactioneaza.
DESTEAPTA-TE ROMANE, pana nu va fi prea tarziu!
10.   Comentariu trimis de
(23 mar 2013, 08:05:04
Uiti cele doua luni din iarna 2012 cand au fost mitinguri in multe orase ale tarii inclusiv Suceava.S-a vazut societatea civila.S-a manifestat contra privatizarii haotice a sistemului sanitar si a Smurd,contra lui basescu si Boc,contra acceptarii de PDL a conditiilor absurde UDMR,contra coruptiei ,contra Rosia Montana,contra Chevron -gaze de sit.Si s-a reusit blocarea legii sanatatii ,inlaturarea lui Boc,baconschi,ungureanu,udrea etc.de asemenea s-a reusit suspendarea lui basescu.S-a reusit blocarea Rosia Montana si blocarea exploatarii gazelor de sist.Deci societatea civila POATE.
11.   Catre Felixsecuristul trimis de
(23 mar 2013, 08:09:58
Vad ca o faci pe fata,nici nu te mai ascunzi.O spui pe fata ca lucrezi la securitate.Dar sa atingi tocmai tu subiectul cu fenomenul gripei aviare mi se pare demential.Pe tema asta se pot scrie romane.Ai grija la limbaj ca nu suntem la crasma din colt unde bei vodka Vorona ca sa tragi cu urechea la ce spun masele si unde iti exerciti meseria de securist.Mars sa-i spui cainilor care stau in fata crasmei.
12.   Comentariu trimis de
(23 mar 2013, 08:32:34
asta chiar cred pe toata lumea cu doua fete ca ei,pdl-istii care inca cred ca o sa mai ajunga la buget.sa se spanzure in parnaie cu basescu lor.
13.   Analiza pe puncte trimis de
(23 mar 2013, 09:27:33
Ponta a redeschis Spitalul Orăşenesc Cisnădie ,spitalul de la Buftea, spitalul de la Bumbeşti - Jiu,astea sunt cateva.De asemenea a deblocat posturile pentru doctori si asistente in spitale.A deblocat posturile pentru politisti.Exploatarea gazelor de sist nu a fost hotarata si inceputa de nimeni.Sunt doar discutii si consultari cu toti factorii.Basescu a fost suspendat de 7,5 milioane romani.Romania e comparata cu un stat african de 22 de ani.Dictatura lui basescu nu inseamna ca nu avem voie sa dam din gura.Si asa acest lucru nu are nici un efect.Nechifor a organizat licitatia
pentru groapa de gunoi Moara si au inceput lucrarile.Nechifor a organizat licitatia pentru aeroportul salcea.Nechifor a adus pentru soseaua de centura in sase luni 75 milioane,60% din cat a adus Flutur in patru ani.

14.   Catre Felixsecuristul trimis de
(23 mar 2013, 09:31:25
Despre fraudarea la referendum cu 2 milioane de voturi s-a ales praful.A fost cea mai mare minciuna a propagandei basiste care a fost initial preluata de UE si apoi de acel emisat al SUA care s-a informat de la B1TV.S-a dovedit a fi minciuna secolului.Iar in momentul cand ma faci lichea comunista cred ca depasesti toate normele de bun simt,pace si cooperare.
15.   Sa recunoastem adevarul ! trimis de
(23 mar 2013, 12:52:00
Politic , alimentatia poporului este strategie nationala , pentru ca de aici pleaca sanatatea , vigoarea , inteligenta , dezvoltarea unei natiuni ! Sistemul nostru corupt aduce confrm unor legi de noi votate , in posturi de conducere cheie , indivizi fara nici -o pregatire , aserviti unor interese de grup . Ce se intampla acum in agricultura nu reprezinta altceva decat un atac direct la siguranta alimentara nationala si este incredibil cum puterea trateaza cu asemenea indiferenta acest aspect . Practic , am fost si suntem o tara agrara si dezvoltarea pe aceasta linie ne-ar putea asigura siguranta nationala . D-le Flutur , cu toata antipatia partidului din care faceti parte , aveti dreptate , dar acum e nevoie de solutii si nu de critici !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei