Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 67 (5274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi taxe

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava introduce coplata de la 1 aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat ieri că Guvernul României a aprobat o hotărâre ce vizează introducerea coplăţii, începând din luna aprilie. Pacienţii vor scoate din buzunare între 5 şi 10 lei, o singură dată, la externare, indiferent de perioada spitalizării.

Potrivit managerului SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, „pacientul va face o singură plată, suma achitându-se în ziua în care pacientul se externează. În perioada următoare vom stabili valoarea exactă a coplăţii în Consiliul de Administraţie al spitalului. Nu va fi o misiune grea, nu vor fi dispute, dat fiind faptul că discutăm despre o sumă modică pentru spital”.

Acesta a mai explicat că banii pe care pacientul va trebui să-i scoată din buzunar nu vor reprezenta un mare ajutor pentru sistemul sanitar, ţinând cont de cheltuielile imense pe care le are un spital.

Rîmbu a mai declarat că această taxă impusă de Ministerul Sănătăţii nu ar acoperi nici a opta parte din costul lunar al medicamentelor şi al materialelor sanitare de la Spitalul Judeţean.

De cealaltă parte, potrivit ministerului de resort, introducerea unei coplăţi modice poate fi considerată un mecanism de control al internărilor nejustificate, fictive şi a raportărilor false.

Coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriu de specialitate, nici persoanelor exceptate prin lege, respectiv copii, gravide, pensionari cu venituri mai mici de 740 de lei, bolnavi incluşi în programele naţionale de sănătate sau veterani de război. Categoriile de asiguraţi scutite de coplată trebuie să facă dovada acestei calităţi cu documente eliberate de autorităţile competente ce demonstrează că se încadrează în respectiva categorie, precum şi cu documente şi, după caz, declaraţie pe proprie răspundere că îndeplinesc şi condiţiile privind realizarea sau nu a unor venituri.

Totodată, potrivit reprezentanţilor ministerului de resort, coplata va reprezenta o sursă de finanţare care va ajuta la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava introduce coplata de la 1 aprilie.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava introduce coplata de la 1 aprilie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei