Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 37 (5244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Copilării distruse

Elevă de clasa a VIII-a, gravidă cu un tânăr de 20 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O adolescentă în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, a rămas însărcinată cu un tânăr în vârstă de 20 de ani, iar acesta din urmă s-a ales cu dosar penal, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Este al treilea caz de acest gen de la începutul anului, iar reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au anunţat că vor demara o campanie de informare în rândul minorelor despre ce înseamnă să devii mamă la vârste atât de fragede.

 

Dosar penal pentru act sexual cu un minor

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, miercuri dimineaţă, poliţiştii din Stulpicani au fost sesizaţi, în cadrul întâlnirii săptămânale cu reprezentanții şcolii gimnaziale din comună, despre faptul că una dintre eleve, o  adolescentă de 14 ani, a rămas însărcinată.

Minora a întreţinut relaţii sexuale de bună voie pe perioada mai multor luni (octombrie 2012 - ianuarie 2013) cu un tânăr din comuna Ostra, Ilie R., în vârstă de 20 de ani, la domiciliul acestuia.

În urmă cu câteva săptămâni, adolescenta şi-a făcut un test de sarcină, constatând că este gravidă.

Poliţiştii au dus-o pe minoră, în urmă cu două zile, la un medic ginecolog din cadrul spitalului de la Gura Gumorului, care a confirmat că adolescenta este însărcinată, prezentând o sarcină de şase-şapte săptămâni.

„Cercetările sunt continuate faţă de tânărul în vârstă de 20 de ani pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor”, precizează poliţia.

Pentru aceeaşi infracţiune este cercetat şi un tânăr în vârstă de 25 de ani, din oraşul Milişăuţi, care a lăsat însărcinată o minoră în vârstă de 14 ani, din comuna Grăniceşti.

Conform poliţiei, minora locuia de aproximativ cinci luni acasă la tânărul respectiv, cu care a întreţinut relaţii sexuale cu consimţământul ei.

Acum aproximativ o săptămână a fost dusă de poliţişti la spital, constatându-se că e gravidă, cu sarcină în 12 săptămâni.

 

Elevă în clasa a VI-a, lăsată gravidă de un coleg de-a VIII-a

În luna ianuarie a acestui an, scriam despre o altă minoră însărcinată în urma unei ideile cu un coleg de şcoală.

Fata are 14 ani, este elevă în clasa a VI-a, iar viitorul tătic are 15 ani şi este elev într-a VIII-a. Cei doi învaţă la o şcoală din Rădăuţi, iar peste aproximativ două luni vor deveni părinţi. 

După ce adolescenţii au fost audiaţi de poliţiştii rădăuţeni, a rezultat că cei doi au întreţinut, în intervalul iulie-decembrie 2012, în mai multe rânduri, relaţii sexuale, de comun acord, la locuinţa băiatului. Sarcina a fost descoperită abia în luna ianuarie a acestui an, după ce mama fetei a observat o schimbare în comportamentul adolescentei şi a consultat un medic, care a dat diagnosticul sarcină luna V.

Mama fetei şi-a exprimat disponibilitatea de a înfia copilul născut din relaţia fiicei sale şi a precizat că din toamna acestui an tânăra mămică îşi va relua cursurile la şcoala gimnazială, cursuri pe care le-a întrerupt la începutul acestui an.

 

Ce spun cei de la Protecţia Copilului

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, a anunţat ieri că va demara  o campanie de informare la nivelul întregului judeţ, cu scopul prevenirii şi limitării pe cât posibil a acestui fenomen care afectează radical dezvoltarea normală a personalităţii copilului, sănătatea şi viaţa ulterioară de adult.

„În general, o sarcină la o vârstă prea timpurie duce la modificări profunde ale personalităţii copilului, anulându-i,  practic, copilăria. Fetiţa va deveni foarte repede mamă, asumându-și un rol pentru care nu este pregătită, nici din punct de vedere fizic, nici sufletesc, şi pentru care nu deţine nici cunoştinţele şi deprinderile necesare. Din păcate, atât mama, cât şi copilul, de cele mai multe ori, nu sunt acceptaţi şi recunoscuţi de către comunităţile din care fac parte, ajungând, cel mai frecvent, în sistemul de protecţie”, a declarat Margareta Isăilă.

 

Ce spunea legea. Închisoare de la trei la zece ani

Potrivit Codului Penal, infracţiunea de act sexual cu un minor săvârşită în condiţiile prezentate se pedepseşte cu închisoarea de la trei la zece ani.

„Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţioneaza actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 şi 18 ani, dacă fapta este săvârșită de tutore sau curator, ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoana de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi”, este articolul de lege la care facem referire. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă de clasa a VIII-a, gravidă cu un tânăr de 20 de ani.
 Vizualizări articol: 5668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 8 voturi
Elevă de clasa a VIII-a, gravidă cu un tânăr de 20 de ani3.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta.i invata si la scoala trimis de
(15 feb 2013, 12:48:58
In ziua de astazi la scoala se predau ore de "educatie sexuala". Normal ca tinerii sunt tentati sa puna si in practica.
1.1  RE: Asta.i invata si la scoala trimis de
(15 feb 2013, 18:13:41
Stai! Cum adica? 1.Daca s-ar fi predat educatie sexuala la scoala acea fata stia cum sa se protejeze. 2. Ala de 20 de ani nu are discernamant?
1.2  RE: Asta.i invata si la scoala trimis de
(16 feb 2013, 01:31:57
nu e vorba de discernamant, e vorba de protectiehappy
2.   Au numai drepturi trimis de
(16 feb 2013, 04:00:15
Stati linistiti, sunt draci de tigani au numai drepturi,indatoriri si bun comportament nu au voie sa aiba. CE MAI EDUCATIE?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei