Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 37 (5244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Traficanți de minori, căutați de polițiști

Vineri, 15 Februarie 2013 (18:56:48)

 

Cinci persoane sunt căutate de polițiști pentru infracțiunile de „trafic de minori” și de „inițiere și constituire a unui grup infracțional”.

Astfel, în urma activităţilor operative complexe desfăşurate în cauză, s-a stabilit că  în perioada octombrie 2011-martie 2012, D. MIHAI de 42 de ani şi G.DANIELA, de 28 de ani, ambii din mun.Suceava, în baza unei înţelegeri infracţionale comune, împreună cu D.Daniel de 27 de ani, din mun.Fălticeni, jud.Suceava, V.Constantin  de 27 de ani din mun.Pașcani, jud.Iași şi B. Ioan,  de 43 de ani, din mun.Suceava, au iniţiat şi constituit o asociere infracţională în scopul comiterii de infracţiunii de trafic de minori și trafic de persoane prin exploatarea sexuală, pe relația România-Grecia.

În cursul lunii octombrie 2011, G.Daniela, sub promisiunea falsă a oferirii unui loc de muncă în calitatea de barman, a racolat o din județul Suceava o minoră, de 16 ani, pe care ulterior a transportat-o în Grecia, localitatea Atena, unde împreună cu învinuitul D. Mihai, i-au procurat un act de identitate fals, după care au transportat-o pe Insula Creta, localitatea Hania şi au plasat-o într-un bar administrat de 2 cetățeni greci, complici ai grupării, unde a fost exploatată sexual, timp de aproximativ cinci luni, banii astfel obținuți au fiind însușiți de către membrii grupării.

În cursul lunii februarie 2012, sub pretextul începerii unei relaţii de prietenie şi profitând de situaţia financiară precară, sub promisiunea falsă a oferirii unui loc de muncă bine plătit în Grecia, D. Daniel a recrutat  în scopul exploatării sexuale o victimă,tot de pe raza jud.Suceava.

În acest sens acesta a luat legătura cu B.Ioan, care se afla în Grecia. La indicațiile acestuia, victima a fost preluată din judeţul Suceava de V.Constantin, care a organizat transportul pe relația Grecia, localitatea Atena. Victima a fost  preluată în această țară de către B.Ioan, după care împreună cu  D. Mihai au cazat-o, transportat-o şi exploatat-o sexual prin amenințare cu acte de violență, timp de patru zile, într-un bar.

Aici victima era  supravegheată de către G. Daniela, care îi dădea indicații cu privire la modul în care să se comporte și să racoleze clienții, iar banii astfel obținuți au fost însușiți de către membrii grupării.

În noaptea de 09/10.03.2012, în urma datelor și informațiilor furnizate autorităților elene, a fost organizată o descindere la un club, ocazie cu care au fost identificate pe lângă cele 2 victime, alte 3 persoane de sex feminin ( una din România și 2 din Macedonia), care practicau la rândul lor prostituția. Autoritățile din Grecia au emis mandate de arestare, față de 2 cetățeni eleni, implicați în rețeaua traficanților din România.

La data de 05.02.2013, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale iar Tribunalul Suceava  a dispus arestarea preventivă – în lipsă – pentru o perioadă de 30 de zile a patru inculpați. Cu privire la inculpatul V.Constantin instanța a dispus judecarea separată, stabilind termen data de 18.02.2013.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor, precum şi pentru punerea în executare a mandatelor de arestare emise în lipsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficanți de minori, căutați de polițiști.
 Vizualizări articol: 1754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traficanți de minori, căutați de polițiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei