Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 37 (5244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sentimentul meu este că Papa a vrut să îşi continue opera, fără constrângeri administrative

Vineri, 15 Februarie 2013 (19:20:17)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Roma, că Papa Benedict al XVI-lea este "într-o formă excelentă", precizând că sentimentul său este că Sanctitatea sa a vrut să îşi continue opera, "fără nicio constrângere administrativă".

"Întâlnirea cu Papa Benedict - o întâlnire extrem de caldă. Vă pot spune că, împotriva a ceea ce se mai speculează, Papa Benedict al XVI-lea este într-o formă excelentă, este un om foarte puternic, chiar dacă este mai slab decât în 2008 când m-am întâlnit cu dânsul la Palatul Gondolfo", le-a spus Traian Băsescu reprezentanţilor comunităţilor de români din Italia.

Preşedintele a menţionat că Papa a acceptat rămânerea vizitei sale în program după anunţul pe care l-a făcut pentru că "a vrut să îşi manifeste respectul pentru România şi pentru români".

"În discuţiile cu Sanctitatea Sa, sentimentul pe care l-am avut este că este împăcat cu decizia pe care a luat-o, că aşa a vrut Sanctitatea Sa şi Dumnezeu şi că şi-a asumat o altă misiune. Iar misiunea pe care şi-a asumat-o - vă spun ce simt - este aceea de a-şi continua opera. Papa Benedict al XVI-lea este unul dintre cei mai mari filosofi şi teologi ai lumii şi sentimentul meu este că a vrut să îşi continue opera, fără nicio constrângere decât cea a comunicării cu Dumnezeu. Nu a vrut să mai aibă obligaţii administrative, nu a vrut să se mai ocupe de problemele pe care le reclamă calitatea de papă, de şef de stat, ci a vrut să fie liber cu gândurile domniei sale şi cu Dumnezeu ca să îşi termine opera", a afirmat Traian Băsescu.

El s-a declarat convins că vor apărea scrieri noi ale Papei Benedict al XVI-lea.

"Şi vom avea un caz unic în istoria umanităţii, dacă avem în vedere că întâmplarea retragerii nu s-a mai întâmplat din secolul al XV-lea. Vom avea întâmplarea unică în istoria umanităţii, a Bisericii Catolice, când un papă scrie el însuşi după ce îşi încheie mandatul şi nu scriu istoricii. Va fi, cred, o experienţă extrem de valoroasă pentru umanitate. Acesta este sentimentul cu care am plecat", a adăugat preşedintele.

"u am avut în faţă un om obosit, epuizat, ci un om cu o forţă morală extraordinară, care răspândea bunătate şi sentimentul că mai are ceva de făcut. Iar Benedict al XVI-lea nu poate avea altceva de făcut decât să scrie ce gândeşte. Cred că este important ca o mână de români să ştie ce am simţit eu ca şef de stat în discuţiile cu Sanctitatea Sa", a continuat Traian Băsescu.

Papa Benedict al XVI-lea a anunţat luni că va renunţa la pontificat pe data de 28 februarie, din cauza stării de sănătate şi a vârstei înaintate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sentimentul meu este că Papa a vrut să îşi continue opera, fără constrângeri administrative.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Sentimentul meu este că Papa a vrut să îşi continue opera, fără constrângeri administrative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei