Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 37 (5244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

Băişanu îi cere primarului Lungu să prezinte din timp bugetul Sucevei pentru anul 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, i-a solicitat primarului Sucevei, Ion Lungu, să facă public din timp proiectul de buget al municipiului reşedinţă de judeţ pentru anul 2013. Băişanu i-a solicitat lui Ion Lungu să nu-i pună pe consilierii local în faţa faptului împlinit şi să fie nevoiţi să aprobe un proiect de buget pe care îl primesc cu doar o zi sau două înainte de a fi votat.

„Cerem primarului Ion Lungu să nu pună consilierii locali în faţa faptului împlinit şi să fie nevoiţi să voteze în orb, aşa cum s-a întâmplat până acum. Îl anunţăm că este nevoie de timp pentru a se analiza serios fiecare capitol din bugetul municipalităţii, pentru a se putea lua hotărâri nu pe picior, nu pompieristic, ci în cunoştinţă de cauză şi în interesul cetăţenului. Astfel vom şti care sunt datoriile primăriei, care este viziunea de dezvoltare a municipiului Suceava pe următorul an şi capacitatea primarului pentru următoarea perioadă”, a declarat Băişanu. El a atras atenţia că reprezentanţii PNL din Consiliul Local Suceava nu vor vota bugetul pentru anul 2013 dacă acesta nu va fi prezentat din timp consilierilor locali. Alexandru Băişanu a mai adăugat că nu îşi doreşte să se ajungă într-o astfel de situaţie, care ar fi în dezavantajul primăriei.

 

Alexandru Băişanu vrea ca Ion Lungu să publice lista firmelor care au de încasat bani de la primărie

Pe de altă parte, liderul PNL Suceava a amintit că în şedinţa de miercuri, Consiliul Local Suceava a aprobat, la propunerea primarului Ion Lungu, contractarea unui credit de 13 milioane de lei (130 miliarde de lei) pentru plata datoriilor primăriei. Alexandru Băişanu i-a cerut primarului Sucevei ca înainte de contractarea acestui împrumut să facă publică lista cu firmele care au de încasat bani de la municipalitatea suceveană. „Ne interesează acest lucru pentru că vrem să ştim pentru ce facem împrumuturi, şi cui şi ce plătim”, a precizat Băişanu.

Nu în ultimul rând, Alexandru Băişanu a spus că îi atrage atenţia primarului Ion Lungu să nu se joace cu speranţele angajaţilor de la SC Termica SA, arătând că salariaţii societăţii de termoficare a Sucevei care urmează să fie concediaţi riscă să nu-şi primească salariile compensatorii. Băişanu a declarat că în opinia liberalilor, SC Termica SA Suceava „a fost lăsată să moară în mod conştient”, iar decizia de recapitalizare cu suma de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi) a acestei societăţi nu este altceva decât o încercare de a linişti spiritele în rândul sindicaliştilor. “Salariaţilor de la Termica li s-a promis că vor primi plăţi compensatorii înainte de insolvenţa Termica, care trebuie declarată potrivit legii în luna mai. Din calculele economice făcute de noi reiese că banii din taxele şi impozitele sucevenilor, din care se va face recapitalizarea, nu vor putea fi strânşi. Rezultă că salariaţii de la Termica nu vor primi plăţi compensatorii până la declararea insolvenţei, aşa cum li s-a promis. Rezultă de aici că salariaţii Termica au fost oarecum amăgiţi, aceştia având o singură soluţie, şi anume să se regăsească după declararea insolvenţei doar pe tabelele de creditori”, a spus Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu îi cere primarului Lungu să prezinte din timp bugetul Sucevei pentru anul 2013.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băişanu îi cere primarului Lungu să prezinte din timp bugetul Sucevei pentru anul 20135.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei