Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 37 (5244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contestaţii

25 de medici suceveni au fost reclamaţi la Colegiul Medicilor în 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cursul anului 2012, 25 de sesizări întocmite împotriva doctorilor suceveni au stat în atenţia Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, cele mai multe finalizându-se fără a se întruni elementele necesare pentru constatarea unei erori sau culpe medicale. Două dintre reclamaţii au fost ulterior retrase. De menţionat este faptul că, în 2012, Colegiul Medicilor Suceava s-a autosesizat şi a demarat anchete în trei cazuri. Primul face referire la decesul datorat complicaţiilor rujeolei în cazul unei fetiţe de 11 ani, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală Izvoarele Sucevei. Ancheta îl vizează pe medicul Călin Jean Fudulache, suspectat de faptul că nu ar fi vaccinat contra rujeolei fetiţa. Al doilea caz vizează o acuzaţie de malpraxis formulată pe numele a doi medici de la spitalul din Rădăuţi, primul reclamat că nu ar fi sesizat că o femeie era însărcinată în luna a cincea, iar celălalt că ar fi refuzat să opereze o cezariană, în ambele sesizări fiind vorba de aceeaşi pacientă.

Cele trei cazuri sunt încă în curs cercetare, fiind necesare o serie de expertize şi documente pentru ca ancheta să fie finalizată.

 

Acuzaţiile sucevenilor s-au dovedit a fi nefondate

Potrivit Andreei Munteanu, jurist în cadrul CJM, “cele mai multe dintre reclamaţiile primite în cursul anului trecut au vizat activitatea medicilor de familie, însă multe dintre sesizările pacienţilor au avut la bază motive puerile”. Conform acesteia, în toate cazurile, din analizarea documentelor a reieşit că medicii nu se fac vinovaţi de acuzaţiile care li se aduc, în urma anchetelor stabilindu-se că acuzaţiile erau nefondate.

“Au fost mici neatenţii ale respectivilor medici, însă nu se pune problema de cazuri de culpă medicală”, a mai explicat Andreea Munteanu. Reclamaţiile au adus în vedere cazuri în care medicii de familie au refuzat să primească unii pacienţi care nu aveau programare sau unele greşeli în completarea reţetelor sau a trimiterilor medicale.

O altă sesizare a fost adusă în atenţia CJM de către o suceveancă din Câmpulung Moldovenesc, care acuză întregul corp medical care s-au îngrijit de soţul ei, bolnav de cancer. Pacientul a murit în 2008, însă femeia s-a adresat CJM abia anul trecut, reclamaţiile “neclare şi nepunctuale” vizând medici atât din Iaşi, cât şi din Suceava.

Sancţiunile care pot fi aplicate de către Colegiul Medicilor sunt: mustrare, avertisment, vot de blam, retragerea definitivă a dreptului de practică medicală (se aplică doar în urma unei hotărâri judecătoreşti) şi retragerea temporară a dreptului de practică.

 

O reclamaţie primită de la începutul anului

În acest an, pe adresa CJM a ajuns o singură reclamaţie. Sesizarea face referire la o interpretare greşită a unui film radiologic, aceasta fiind în curs de cercetare. 

În cursul anului 2011, 17 sesizări au fost formulate împotriva doctorilor suceveni, nouă dintre ele finalizându-se fără a se întruni elementele necesare pentru constatarea unei erori sau culpe medicale. De partea cealaltă, cinci medici au primit atenţionări din partea CJM, iar un altul s-a ales cu o mustrare din partea Comisiei de Disciplină, cea care gestionează aceste cazuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de medici suceveni au fost reclamaţi la Colegiul Medicilor în 2012.
 Vizualizări articol: 2803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
25 de medici suceveni au fost reclamaţi la Colegiul Medicilor în 20125.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corb la corb nu-si scoate ochii? trimis de
(15 feb 2013, 13:02:25
cu siguranta exista medici in judetul suceava si la spitalul judetean carora merita sa le fie ridicate statui pt.priceperea si daruirea cu care-si fac meseria, chiar fara a fi slugile banilor.

dar tot colegi cu acestia sunt unii(barbati si femei) care dupa ce ca sunt prosti gramada(exprimarea este delicata pt.golania lor), nu mai pot de orgoliul maseriei si umbla ca iuda dupa arginti...in timp ce pacientii lor afla ingroziti de la medici din iasi, cluj, tg.mures sau bucuresti pe ce maini au fost la suceava.

felicitari celor care-si fac treaba si salveaza vieti! acestia sunt cu adevarat OAMENI CARORA LE MULTUMESC! ei sunt samburele de calitate al societatii.
RUSINE celor care plimba pacientii din spital pe la cabinetele lor particulare DOAR CA SA-I STOARCA DE BANI!

la ce-o sa le ajute banii cand moartea le va sopti RECE la ureche: AM VENIT SA TE IAU...
2.   Sistemul sanitar e in colaps trimis de
(15 feb 2013, 13:49:28
Statul nu plateste corespunzator doctorii si atunci inchide ochii la acel lucru care are denumiri diferite:mita,pesches,atentie, de viteza etc.Acest venit este ilegal si neimpozabil si creeaza un precedent periculos.De asemenea multi doctori lucreaza la spitalul judetean ,la un centru de dializa si la o policlinica privata si castiga in jur de 25.000 lei/luna.Ca lucreaza la unitati private e treaba lor dar pe mine ma intereseaza cat sta sa presteze la unitatea de stat si in ce conditii presteaza cu acest program supra aglomerat.

3.   EXTAZ DE WEEK END trimis de
(15 feb 2013, 14:10:41
FELICITARI CELOR DE SPIT.MUN. C-LUNG,AVEM LIFT SI MAI SI FUNCTIONEAZA.
LAUDABILA SI INITIATIVA,DIN CATE SE SPUNE PRIN GUBERNA,CA LA VARA SE VA PRELUNGI
CURSA ASCENSIONALA,CA SA POATA DUCE SI SUFLETELE CATRE CER,A CELOR CE O MIERLESC IN REZERVELE DE LUX,NU ORICINE ISI VA PERMITE ,,TRANSFERUUL''.
PROBABIL, IN REZ.DE LUX,VOR FI MUTATE DULAPURILE IN CARE ASISTENTII TINEAU MEDICAMENTELE ,,RAMASE'' DE LA BOLNAVI,BIETU' SUFLET IESIT,VA CAUTA PRIN DULAP,CEVA IONI DE MAGNEZIU,COSTANEI DE ZINC SAU NICUSORI DE CALCAR-PARDON DE CALCIU SI ATUNCI VA FI ,,CAPTURAT''[ IN ACEL DULAP,SPRE REGRETUL SAU,PTR CA NU-I USOR SA PARASESTI CORPUL DETINATOR DE VILE,MASINI SI CONTURI BANCARE.DUPA CE FAMILIA VA PLATI INCA O TAXA SUPLIMENTARA[A CATA,OARE],CATRE CONDUCEREA SPITALULUI SI CATRE SINDICAT[SE INTELEGE DE CE],
DULAPUL VA FI URCAT IN LIFT,URCAT SUUUUUUUS TARE,SE DESCHIDE USA DULAPULUI,IN TIMP CE LIFTIERUL RECITA CEVA DESPRE GARDA,EVAZIUNE,CURTE DE CONTURI,ETC.[CA SUFLETU' SA NU MAI REVINA]SI ASA CEI CE DORESC, VOR AJUNGE CONTRA-COST DIRECT IN RAI.ASTA DA AFACERE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei