Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 36 (5243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecţie

Seara filmului românesc, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava continuă promovarea filmelor românești premiate internațional prin proiecția lung-metrajului „Periferic” (2010). Proiecţia va avea loc în data de 21 februarie 2013, ora 19.00, în Auditorium „Joseph Schmidt”, Str. Universității nr. 13. Biletele se pot cumpăra de la Observatorul Astronomic, preţul unuia fiind de 5 lei. După vizionare, spectatorii vor avea parte de o întâlnire cu Ion Sapdaru, actor ce face parte din distribuţia filmului.

Din distribuţie mai fac parte Ana Ularu, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Mimi Brănescu, Timotei Duma, Ion Sapdaru, Ingrid Bisu, Cristian Olescher, Teodor Ratescu, Cristian Gras, Andrei Gheorghe, Damian Oancea, Oana Rusu, Ioan Popescu, Cătălin Petrescu, Adina Dulcu.

Scenariul lung-metrajului „Periferic” a pornit de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu, preluată și rescrisă de Bogdan George Apetri împreună cu Tudor Voican („California Dreamin”, „Medalia de onoare”).

Ana Ularu, interpreta personajului principal feminin, a debutat în două filme de televiziune, coproducţii româno-franceze: „Meurtres par procuration” şi „Passion Mortelle” (ambele de Claude-Michel Rome), iar la 17 ani a înfruntat marea provocare de a juca rolul titular la Teatrul Mic, în dramatizarea după „Lolita" lui Vladimir Nabokov, alături de două personalităţi majore ale teatrului românesc: regizoarea Cătălina Buzoianu şi marele actor Ştefan Iordache.

Filmul a obţinut premiul pentru interpretare (Ana Ularu) la Festivalul internațional de film de la Locarno, premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film), trofeul Golden Alexander, Premiul pentru Cea mai bună actriţă (Ana Ularu) şi premiul Asociaţiei Criticilor de Film din Grecia la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seara filmului românesc, la USV.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seara filmului românesc, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei