Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 36 (5243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dietele bogate în roşii reduc cu peste un sfert riscul de maladii cardiace

 

Dietele bogate în roşii reduc cu 26% riscul de apariţie a maladiilor cardiace, însă nu protejează organismul împotriva riscului de accident vascular cerebral, informează dailymail.co.uk.

Efectul protector contra bolilor cardiace se datorează unor compuşi prezenţi în aceste legume, afirmă cercetătorii de la Universitatea Tufts din Boston.

Licopenul este un antioxidant care oferă tomatelor culoarea roşie şi se găseşte în concentraţii ridicate în aceste legume, dar şi în produse derivate precum sucul de roşii, ketchup şi pasta de tomate.

Potrivit cercetătorilor americani, consumul regulat de licopen, vreme de mulţi ani, are un efect protector consistent asupra inimii.

Autorii studiului au ajuns la această concluzie după ce au analizat o serie de date provenind din diverse studii realizate pe parcursul unui deceniu, cu scopul de a identifica efectele pe care licopenul le are asupra sistemului cardiovascular.

Câteva studii anterioare despre relaţia dintre licopen şi bolile cardiace au generat rezultate neconcludente.

Unele dintre acestea au arătat faptul că o concentraţie ridicată de licopen în organism este asociată cu un număr mai mic de infarcte, însă alte studii nu au reuşit să identifice nici un beneficiu pentru starea de sănătate.

Cercetătorii de la Universitatea Tufts au comparat datele provenind din dosarele medicale ale câtorva sute de pacienţi care au participat la un studiu de lungă durată despre bolile cardiace, denumit Framingham Offspring Study, organizat în Statele Unite.

Participanţii şi-au notat "tiparele" alimentare pe care le aveau de-a lungul anilor, precizând în notiţele lor inclusiv dacă roşiile sau produsele din roşii făceau parte în mod regulat din dietele lor.

Rezultatele acestui studiu, publicate în cel mai recent număr al British Journal of Nutrition, au arătat faptul că dietele pe bază de alimente ce conţin licopen, ţinute pe o perioadă de peste 11 ani, reduc riscul de apariţie a maladiilor cardiace cu 26 procente, însă nu au nici un efect asupra riscului de declanşare a accidentelor vasculare cerebrale.

În 2012, cercetătorii finlandezi au descoperit că bărbaţii care au în organism cele mai mici concentraţii de licopen se confruntă cu un risc mai mare cu 60% de a suferi un infarct.

Alte studii recente sugerează faptul că roşiile ar putea avea chiar şi potenţialul de a alunga depresia, iar proprietăţile lor antioxidante sunt asociate de multă vreme cu reducerea riscului de apariţie a cancerului de prostată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dietele bogate în roşii reduc cu peste un sfert riscul de maladii cardiace.
 Vizualizări articol: 1396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dietele bogate în roşii reduc cu peste un sfert riscul de maladii cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei