Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 36 (5243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cea mai puternică femeie din lume

 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost plasată pe primul loc în topul celor mai puternice femei ale tuturor timpurilor, realizat de Radio 4's Woman's Hour şi citat de BBC.

Alături de suverana Marii Britanii, pe primele poziţii ale clasamentului se mai află Ana Botin, directoarea băncii Santander UK - una dintre cele mai puternice bănci din lume -, judecătoarea de la Curtea Supremă britanică baroneasa Brenda Hale, Theresa May, şefa Minsiterului de Interne şi femeia de afaceri Elisabeth Murdoch, cea de-a doua fiică a mogului media Rupert Murdoch.

Topul a fost realizat sub supravegherea unei comisii din care au făcut parte jurnalistul Eve Pollard, conservatorul Priti Patel, laburistul Oona King şi scriitorul de romane poliţiste Val McDermid.

Eve Pollard, fost editor al publicaţiilor Sunday Mirror şi Sunday Express, care a condus realizarea topului, a explicat pentru prezentatoarea Sarah Montague cum a fost întocmită respectiva listă: "Am considerat că trebuie să avem în vedere acelaşi gen de putere care este luat în consideraţie când este vorba despre bărbaţi puternici; vorbim despre putere la nivel înalt".

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron pe 6 februarie 1952, după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit în somn. Încoronarea suveranei britanice a avut loc pe 2 iunie 1953, pe când ea avea vârsta de 27 de ani.

În prezent în vârstă de 86 de ani, regina ocupă, pentru moment, locul al doilea în topul monarhilor care au petrecut cele mai lungi perioade pe tron. Străbunica ei, regina Victoria, ocupă primul loc în acest clasament, cu o domnie de 63 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cea mai puternică femeie din lume.
 Vizualizări articol: 10904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cea mai puternică femeie din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei