Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 27 (5234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Troiţă sfinţită de un sobor de preoţi, sâmbătă, la Bogdăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Bogdăneşti, de Sărbătoarea „Întâmpinarea Domnului”, a fost sfinţită de un sobor de preoţi o troiţă care „vesteşte” călătorul că la câteva zeci de metri de drumul principal se află Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, un locaş de rugăciune către care îşi îndreaptă paşii tot mai mulţi credincioşi.

Conform tradiţiei populare, troiţa a fost construită la răscruce de drumuri, pentru a le arăta localnicilor, şi nu numai, calea cea bună care trebuie urmată, dar şi pentru ca, oprindu-se din drum şi însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci în dreptul troiţei şi chiar rostind o scurtă rugăciune, oamenii să fie ajutaţi de Dumnezeu în călătoria pe care o fac prin viaţa plină de încercări.

 

La răscruce de drumuri

Parohul Bisericii “Pogorârea Sfântului Duh”, preotul Marcel Ursuţu, ne-a spus că biserica pe care o păstoreşte „străjuieşte de zeci de ani asupra satului, veghind la pacea şi liniştea credincioşilor din acest loc. Călătorind pe drumul judeţean ce duce la Râşca, biserica poate fi uşor găsită, aceasta aflându-se la doar 30 de metri de drumul principal. Cu toate acestea, pentru a fi încă o dată semnalată existenţa bisericii în centrul comunei, la intersecţia drumului ce coboară de pe colina liniştii cu drumul judeţean a fost ridicată o preafrumoasă troiţă. Pe lângă faptul că această troiţă vesteşte călătorul că şi aici se află un locaş de rugăciune, locul ales pentru înălţarea ei nu este unul găsit la întâmplare. Bătrânii satului povestesc că acolo a fost o crâşmă <a lui Anton>, şi ca în orice loc de acest fel, acolo se săvârşeau multe păcate”.

 

Sobor de preoţi

Troiţa a fost înălţată prin strădania şi grija preotului paroh Marcel Ursuţu şi cu sprijinul câtorva familii de credincioşi din parohie. Sfinţirea troiţei a fost un moment important în viaţa comunităţii din Bogdăneşti. Evenimentul religios a fost oficiat de preoţii slujitori Marcel Ursuţu, Gheorghe Loghinoaia, Gheorghe Dănilă, Stelian Grădinaru, Daniel Ciofu, Gabriel Ciofu, Mihai Brahariu, Gabriel Vasilescu, Ionuţ Dănilă, Bogdan Apostol, Florentin Loghinoaia. Zeci de credincioşi au participat la slujba religioasă, oficiată sâmbătă, în jurul amiezii.

Ziua de 2 februarie, „Întâmpinarea Domnului”, a completat preotul Marcel Ursuţu, „va fi de acum încolo prilej de rugăciune şi bucurie sufletească în acest loc, unde crucea Mântuitorului va rămâne veşnic”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Troiţă sfinţită de un sobor de preoţi, sâmbătă, la Bogdăneşti.
 Vizualizări articol: 1556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Troiţă sfinţită de un sobor de preoţi, sâmbătă, la Bogdăneşti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei