Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 27 (5234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Băişanu propune ca Suceava să fie capitala unei regiuni din care să facă parte şi judeţele Botoşani şi Neamţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, i-a invitat pe toţi parlamentarii suceveni să participe vineri, 8 februarie, la o discuţie în vederea susţinerii proiectului „Suceava – capitală de regiune”. Alexandru Băişanu a arătat că Suceava poate fi capitala unei regiuni din care să mai facă parte şi judeţele Neamţ şi Botoşani.

„Vreau să adresez o invitaţie tuturor parlamentarilor suceveni şi factorilor de decizie pentru a participa la o astfel de discuţie, la Palatul Administrativ, în vederea stabilirii unei strategii parlamentar-administrative pentru susţinerea proiectului <Suceava – capitală de regiune>”,a precizat deputatul PNL. Băişanu a ţinut să sublinieze faptul că Suceava poate fi capitala unei viitoare regiuni, având în vedere că este al doilea judeţ ca suprafaţă din ţară şi este în primele zece la nivel naţional din punctul de vedere al populaţiei. De asemenea, el a arătat că Suceava are infrastructura necesară pentru a deveni capitală de regiune, amintind atât de reţeaua rutieră, cât şi de Aeroportul „Ştefan cel Mare”, care urmează să fie modernizat cu fonduri europene. „Mai mult, judeţul Suceava are un trecut istoric distinct, special, şi aş aminti de perioada de aproximativ 100 de ani de apartenenţă a Bucovinei la Imperiul Austro-Ungar. Consider că judeţul Suceava are caracteristici care îl apropie mai mult de Neamţ, iar distanţa de doar 20 de kilometri îl apropie şi de judeţul Botoşani”, a mai declarat Alexandru Băişanu.

Liderul PNL Suceava a precizat că parlamentarii suceveni, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie să susţină un astfel de proiect, iar în momentul în care vor începe discuţiile despre regionalizare să propună ca Suceava să fie capitala unei regiuni. „Consider că toţi parlamentarii suceveni mai au încă în sânge noţiunea de patriotism local şi trebuie să sprijine proiectul <Suceava – capitală de regiune>.Fără a ţine cont de diferenţele doctrinare, vom iniţia în numele Bucovinei activităţi cu toate partidele din judeţul Suceava pentru a susţine această idee”, a încheiat Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu propune ca Suceava să fie capitala unei regiuni din care să facă parte şi judeţele Botoşani şi Neamţ.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Băişanu propune ca Suceava să fie capitala unei regiuni din care să facă parte şi judeţele Botoşani şi Neamţ4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei