Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 27 (5234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiect educaţional pentru adolescenţi, lansat la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni a fost lansat, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, proiectul „Pentru viaţă”, iniţiativă ce îşi propune informarea şi educarea adolescenţilor şi tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 21 de ani pentru un stil de viaţă sănătos. Concret, elevii implicaţi în proiect vor participa la formări pe marginea unor teme precum: „Capcanele adolescenţei” - drogurile, alcoolul, fumatul, „Sexualitatea” - pericolul necunoscut al metodelor contraceptive, al bolilor cu transmitere sexuală (5 februarie), „Dragostea” - conştientizarea şi analizarea trăirilor specifice adolescenţei (12 februarie), „Soluţii” - nevoia unor adevărate modele (19 februarie).

Totodată, în perioada 1-5 aprilie, elevi şi profesori de la liceul din Dumbrăveni se vor deplasa la Sibiu, unde vor prezenta aplicaţii pe marginea celor cinci teme din proiect. Vor fi selectaţi adolescenţi şi tineri din liceu care se vor implica mai mult, vor participa la acţiuni de voluntariat şi vor pregăti materiale pentru colegii lor din Sibiu.

Prof. Ionel Vovciuc, responsabilul de proiect, a menţionat că „prin intermediul acestei iniţiative mi-am propus să implic adolescenţii şi tinerii din liceu prin participarea, într-un număr cât mai mare, la seminare pentru a se informa cu referire la riscurile care îi pasc în urma deciziilor luate în anturaje negative. Acestea ar putea fi evitate dacă tinerii ar avea argumente şi tăria morală să le depăşească atunci când situaţia o impune. Am obligaţia să intervin la educarea timpurie a acestei categorii, care, invadate de televizor, internet, calculator sau alte mijloace de informare cu tot felul de imagini negative, ştiri de suicid, prezentări de modă, vizionare de filme pentru adulţi, desene animate cu un grad ridicat de violenţă, pot să distrugă starea sufletească a acestora”.

Proiectul „Pentru viaţă” a fost iniţiat de Asociaţia Filantropică Medical Creştină „Christiana”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, şi se desfăşoară cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, al bisericilor „Sf. Înviere”, preot Ionel Irimia, „Sf. Dumitru”, preot Nicolae Horga, al asociaţiilor „Bucovina profundă”, „Familia Ortodoxă”, „Euroactiv”, al Liceului Tehnologic „M. Eminescu” Dumbrăveni, al Primăriei Dumbrăveni şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Sunt antrenaţi în proiect părinţi şi cadre didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect educaţional pentru adolescenţi, lansat la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiect educaţional pentru adolescenţi, lansat la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei