Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 27 (5234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Candidaţi

Peste 500 de dascăli suceveni s-au înscris pentru a obţine grade didactice superioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele anului trecut, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a desfăşurat procesul de înscriere a profesorilor în vederea obţinerii definitivatului sau gradelor didactice în învăţământ. Înscrierea candidaţilor s-a realizat pe baza prevederilor Ministerului Educaţiei, gradele didactice putând fi obţinute de personal didactic de predare care îndeplineşte condiţiile privind studiile de specialitate, pregătirea psihopedagogică, vechimea la catedră şi performanţa profesională.

La nivelul judeţului, 523 de dascăli s-au înscris pentru a obţine grade didactice superioare. 250 de profesori s-au înscris pentru obţinerea gradului II, iar alţi 283 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru gradul I. Din totalul înscrişilor predomină învăţătorii, educatorii, profesorii de limbă engleză şi limbă română.

Acordarea gradului II semnifică dobândirea de către cadrul didactic a unui plus de profesionalizare, dar şi bani în plus la leafa lunară. Pentru aprobarea înscrierii la examenul de obţinere a gradului didactic II, candidaţii trebuie să obţină calificativul de cel puţin „Bine” la evaluările anuale şi la inspecţiile şcolare din ultimii doi ani de activitate premergători înscrierii. Pentru susţinerea examenului de grad II se pot înscrie cadrele didactice calificate care au obţinut definitivatul. În caz de nepromovare, examenul pentru obţinerea gradului didactic II poate fi reluat la un interval de cel puţin doi ani şcolari.

De cealaltă parte, acordarea gradului I semnifică dobândirea de către cadrul didactic a unui nivel înalt de maturitate profesională. Pentru susţinerea examenului de grad I, cadrele didactice calificate trebuie să aibă gradul didactic II. Pentru aprobarea înscrierii la examenul de obţinere a gradului I didactic, candidaţii trebuie să obţină calificativul „Foarte bine” la evaluările anuale, la prima inspecţie curentă şi la inspecţiile şcolare din ultimii doi ani de activitate premergători înscrierii.

Totodată, aproape 300 de profesori din judeţ vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ, în acest an. Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru învăţători - 36, limba engleză - 32, educaţie fizică - 29, educatori - 28 şi limba română - 27.

Examenul de definitivat se va organiza, începând din acest an, după reguli mai dure şi va consta în două inspecţii speciale la clasă şi o probă scrisă care va fi susţinută în vara acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de dascăli suceveni s-au înscris pentru a obţine grade didactice superioare.
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 500 de dascăli suceveni s-au înscris pentru a obţine grade didactice superioare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei