Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Situaţie neplăcută

Mii de suceveni ar putea fi obligaţi să vină să plătească taxele şi impozitele majorate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii care şi-au achitat deja taxele şi impozitele locale pentru 2013 ar putea fi obligaţi să mai vină şi a doua oară la primărie, să achite o diferenţă de 16.05%.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat ieri că în această situaţie ciudată se află mii de suceveni care, din 14 ianuarie şi până acum, au venit şi au achitat peste 23 de miliarde de lei vechi.

„Noi am aprobat o dată taxele şi impozitele locale, să fie menţinute la nivelul anului 2012, dar în condiţiile în care se va emite o nouă ordonanţă de modificare a Codului Fiscal, va trebui să le majorăm cu 16,05%.  În măsura în care se va da ordonanţa, voi convoca de urgenţă Consiliul Local şi vom respecta prevederile legii”, a anunţat Ion Lungu.

Conform noului proiect de Ordonanţă de Guvern, reducerea taxelor prevăzute în hotărârea de indexare aprobată de Guvern anul trecut este aplicabilă numai de către autoritaţile locale care îndeplinesc cumulativ două condiţii: nu au înregistrate arierate la 31 decembrie 2012 şi nu afectează veniturile proprii ale bugetelor locale prin reducerea taxelor până la nivelurile din 2012.

„Datoriile Primăriei Suceava la data de 31 decembrie 2012 sunt de 29.967.115 lei, din care 16,54 milioane de lei, adică 55% din datoriile municipalităţii, sunt la Termica. Din aceste sume, valoarea arieratelor este de 2.128.355 lei, adică 1% din datorii”, a precizat Ion Lungu.

Arieratele reprezintă plăţi restante cu o vechime mai mare de 90 de zile.

Conform aceluiaşi proiect de Ordonanţă de Guvern, persoanele fizice care au achitat deja impozitele şi taxele locale pentru anul 2013 vor fi obligate să achite integral, până la 30 septembrie, diferenţa rezultată, singura consolare pentru deranjul produs fiind faptul că vor beneficia de o bonificaţie de 10%.

 

Taxa de salubrizare rămâne la valoarea de anul trecut

Modificarea taxelor şi impozitelor locale din municipiul Suceava, în baza proiectului de modificare a Codului Fiscal, va mai da o lovitură sucevenilor – taxa de salubrizare va rămâne la valoarea de anul trecut.

Cu toate că propunerea iniţială de majorare a taxelor şi impozitelor locale pe acest an, conform deciziei de anul trecut a Guvernului, era „îndulcită” de o măsură de reducere a valorii taxei de salubrizare, de la 4 lei la 3 lei, în condiţiile actuale, această modificare nu va mai avea loc.

„Compensarea creşterii taxelor şi impozitelor cu diminuarea taxei de salubrizare nu se mai poate face, deja s-a încasat acea taxă la vechea valoare. Facem o brambureală totală dacă modificăm acum şi această taxă”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Practic, dacă taxele şi impozitele locale pe 2013 ar fi fost adoptate conform deciziei iniţiale a Guvernului, fără complicaţiile ulterioare, când s-a spus că autorităţile locale pot decide să menţină taxele la nivelul anului 2012, sucevenii ar fi plătit mai puţin cu un leu/lună pentru fiecare membru al familiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni ar putea fi obligaţi să vină să plătească taxele şi impozitele majorate.
 Vizualizări articol: 1445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mii de suceveni ar putea fi obligaţi să vină să plătească taxele şi impozitele majorate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamflet trimis de
(24 ian 2013, 13:44:09
HA HA HA....ce-mi placeee.....
2.   Frumos trimis de
(24 ian 2013, 17:30:21
Si inca ce o sa mai fie, scumpiri etc, etc. Traiasca cei care au votat cu USL si sper sa-i voteze in continuare. O ROMANIE plina de cretini care cred in acest partid infect si comunist.
3.   HUUuu trimis de
(24 ian 2013, 22:10:01
Comunistii de la USL nici nu au curajul sa sustina ca au marit taxele. Atit o mai invirt dar rezultatul final o sa fie cu 16% marite. Vindeti si tot ce-a mai ramas, asta stiti sa o faceti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei