Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În instanţă

A câştigat aproape 20.000 de lei, taxa de poluare, la o maşină confiscată de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape un an de zile după ce poliţia a confiscat BMW-ul X6 înmatriculat pe numele unui tânăr din satul Hancea, comuna Vereşti, pentru că autoturismul avea o serie de şasiu inexistentă, existând suspiciunea că ar fi furat, proprietarul acestuia, Cezar Stănescu (32 de ani) a reuşit zilele trecute, în instanţă, să-şi recupereze taxa de poluare plătită la înmatricularea maşinii.

Cezar Stănescu a obţinut recent, printr-o decizie rămasă definitivă şi irevocabilă, restituirea taxei de 16.552 de lei pe care a plătit-o la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava cu ocazia înmatriculării BMW-ului său, care din luna aprilie a anului trecut a fost indisponibilizat, sub sigiliu, în poligonul de la Mihoveni al Jandarmeriei Suceava.

Pe lângă cei 16.552 de lei, instanţa a decis şi plata de către Finanţe a dobânzii legale calculate din data de 8 octombrie 2011 (data înmatriculării BMW-ului X6) până la data la care sentinţa a rămas definitivă şi irevocabiă  (21 ianuarie 2013).

Astfel, Cezar Stănescu mai are de încasat şi o dobândă de 3.125 de lei.

Cei aproximativ 20.000 de lei pe care tânărul îi are de luat de la stat sunt singura sa consolare, şansele ca maşina să-i mai fie restituită fiind destul de mici.

 

Şi-a cumpărat BMW-ul cu 42.800 de euro, l-a înmatriculat la RAR şi apoi i l-a confiscat poliţia

Cezar Stănescu susţine că a cumpărat legal maşina în aprilie 2011 de la un bărbat din Piatra Neamţ. cu suma de 42.800 de euro, vânzătorul declarând la notar că maşina nu a fost furată şi nici sechestrată.

La scurt timp, Cezar Stănescu şi-a înmatriculat maşina (SV-01-CEZ), trecând de verificările de la Registrul Auto Român (RAR).

BMW-ul X6 nu este singura maşină ridicată din curtea lui Cezar Stănescu. În aprilie 2012, mascaţii poliţiei şi ofiţeri de la Investigaţii Criminale au făcut mai multe percheziţii, printre care şi acasă la Cezar Stănescu, de unde au ridicat, pe lângă maşina acestuia, şi alte două BMW-uri, unul înmatriculat în Bulgaria, celălalt pe numele mamei tânărului (Elena Stănescu), autoturisme despre care există indicii certe că ar fi fost furate din străinătate.

La acea vreme au fost făcute percheziţii şi la un om de afaceri din Dumbrăveni, Mihăiţă Musteaţă (38 de ani), de la care s-au ridicat alte două maşini suspecte, un BMW X 6 şi un Volvo V60.

Anchetatorii au ridicat şi un Mercedes C220, respectiv un Mercedes C 320, despre care susţin că ar fi fost vândute de Cezar Stănescu unui bărbat din Rădăuţi şi unuia din Botoşani.

În total, au fost puse sub sigiliu şapte maşini, a căror valoare, susţin anchetatorii, depăşeşte 250.000 de euro.

Pe lista suspecţilor, pe lângă Cezar Stănescu şi Mihăiţă Musteaţă, erau şi un anume  Neculai Pavăl (44 de ani), din oraşul Gura Humorului, şi un tânăr din Dumbrăveni, Cristian Pamparău (26 de ani).

Singurul care a ajuns după gratii a fost Cezar Stănescu, care a stat arestat preventiv 30 de zile.

Tânărul din Hancea-Vereşti susţine că este nevinovat şi că a ajuns să fie implicat în toată această poveste din cauza lui Mihăiţă Musteaţă, cel care, explică Cezar Stănescu, l-ar fi rugat să-i găsească cumpărători pentru maşinile respective, spunându-i că totul este în regulă şi că autoturismele pot fi înmatriculate.

Cercetările sunt continuate de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Surse judiciare ne-au mărturisit că ancheta a scos la iveală o reţea întreagă de traficanţi cu maşini de lux furate şi că, în câteva luni, dosarul va ajunge în instanţă.  

Rămâne de văzut cine va fi pe lista inculpaţilor şi ce acuzaţii vor reţine procurorii pentru fiecare dintre suspecţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A câştigat aproape 20.000 de lei, taxa de poluare, la o maşină confiscată de poliţie.
 Vizualizări articol: 2550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
A câştigat aproape 20.000 de lei, taxa de poluare, la o maşină confiscată de poliţie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RAR trimis de
(24 ian 2013, 13:56:50
Sau rahatul auto roman. Cum spunea cineva mai sus poti sa ai masina noua ca daca nu dai spaga revii de 2 3 ori. Cum sa treaca saracul om raru ca tot romanu dand spaga. A dat dreptul si a trecut rarul.La fel ca la permise sau in trafic sau de altfel peste tot in romania. Oricum bravo lui ca sia luat taxa de poluare inapoi.Probabil ca si acolo a dat spaga ca sa castige dar nah asta e treaba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei