Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Situaţie de risc

Rămaşi pe stradă cu trei copii minori, după ce le-a ars casa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O familie din zona Humorului cu trei copii minori a rămas pe stradă, după ce, în urmă cu trei săptămâni, le-a ars casa. Minorii, gemeni în vârstă de 2 ani şi un nou-născut, au fost internaţi în stare gravă, împreună cu mama, în Centrul Maternal de la Gura Humorului. Tot în acest centru a găsit un acoperiş deasupra capului şi o tânără mămică, în vârstă de 20 de ani, cu copil nou-născut.

Ea locuia împreună cu bunica, într-o locuinţă neîncălzită, pentru că nu aveau bani pentru lemne. O altă femeie, în vârstă de 33 de ani, din zona Fălticeni, însărcinată în luna a opta, a fost internată în Centrul Maternal din Gura Humorului, pentru că nu are unde să locuiască. Femeia are grave probleme de sănătate. Părinţii nu vor să o primească acasă, mai ales că şi mama tinerei este cu probleme de sănătate, având tulburări psihice şi fiind operată pe cord.

 

Copii în situaţie de risc extrem

Cristina Croitorescu, şefa Complexului de servicii pentru protecţia în regim de urgenţă a cuplului mamă-copil, care cuprinde şi Centrul Maternal Suceava, ne-a spus că toate cazurile internate la Gura Humorului sunt grave şi necesită ajutor.

„Cei trei fraţi internaţi la noi au fost aduşi foarte bolnavi. Era o situaţie de risc extrem. Părinţii trăiesc în concubinaj. O perioadă au stat în chirie la o altă familie, fără acte. Au fost daţi afară din acea locuinţă. Apoi s-au mutat în altă parte şi a venit necazul cu incendiul. Oricum nu aveau lemne pentru iarnă. O să-i ajutăm noi, până la primăvară. Părinţii au promis că vor încerca să-şi refacă gospodăria”, ne-a explicat Cristina Croitorescu.

La ieşirea din centru, fiecare mămică va primi 700 de lei.

 

Locuiau într-o casă neîncălzită

Un alt caz ajuns la Centrul Maternal din Gura Humorului, luni, 21 ianuarie, la sesizarea asistentului social care se ocupă de maternităţi, este cel al unei tinere în vârstă de 20 de ani, cu copil nou-născut.

Femeia locuia cu bunica, în locuinţa acesteia. Pentru că nu aveau bani pentru lemne, femeile, împreună cu bebeluşul, stăteau în frig şi nu aveau nici hrană suficientă, astfel că viaţa nou-născutului a fost pusă în pericol. Cu toate lipsurile, tânăra mămică vrea să păstreze copilul.

Anul trecut, la Gura Humorului au fost internate 20 de mămici şi gravide, una dintre ele fiind minoră.   

 

Viitoare mămică cu grave probele psihice

O femeie, în vârstă de 33 de ani, din zona Fălticeni, însărcinată în luna a opta şi cu probleme psihice, a fost internată de urgenţă în Centrul Maternal din Gura Humorului, pentru că nu avea unde să locuiască.

Tânăra are grave probleme de sănătate, iar părinţii nu o primesc acasă. Mama tinerei suferă şi ea de tulburări psihice şi este operată pe cord.

„Noi am primit-o, pentru că nu putea fi internată într-un alt fel de centru, având probleme psihice. Nu vrem să-i punem sarcina în pericol. Ea va naşte pe la sfârşitul lunii februarie. Ne-a spus că aşteaptă copilul, chiar vorbeşte des despre el. Aşteptăm să vedem cum se comportă după naştere. O să vedem dacă este capabilă să-şi crească copilul. Noi nu luăm copilul cu forţa nici unei mame. Numai dacă micuţul este în situaţie de risc alături de mamă, atunci intervenim şi luăm o măsură de protecţie pentru minor. Chiar dacă au diagnostic de la un spital de psihiatrie, ele pot să nu se decompenseze şi să fie nişte mame extrem de iubitoare. Ataşamentul acestor categorii de oameni, cu tulburări psihice, de obicei, este foarte accentuat”, a completat şefa Complexului de servicii pentru protecţia în regim de urgenţă a cuplului mamă-copil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rămaşi pe stradă cu trei copii minori, după ce le-a ars casa.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Rămaşi pe stradă cu trei copii minori, după ce le-a ars casa4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei