Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Măsuri contestate

Aglomeraţie „ca pe bulevard” la Spitalul Judeţean Suceava, odată cu prelungirea programului de vizite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul program de vizite aplicat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în urmă cu o săptămână, stârneşte deja suficient de multe controverse, conducerea unităţii susţinând că măsura impusă încurcă atât medicii şi asistenţii, cât şi personalul de îngrijire. Astfel că ceea ce oficialii de la Bucureşti au considerat a fi o măsură bună, la Spitalul Judeţean, şi nu numai, se dovedeşte a fi exact pe dos.

Pentru că aparţinătorilor li se permite să roiască şi câte jumătate de zi în unitate, saloanele şi coridoarele se aglomerează, iar disciplina şi decenţa se dovedesc a fi „rara avis” printre vizitatori.

Mai mult decât atât, programul de vizită se supune cu orele de contravizită, tratament şi masă. Potrivit dr. Doina Ganea, director medical în cadrul SJU, „vizitatorii se plimbă în spital exact ca pe bulevard, aglomeraţia fiind cuvântul de ordine. Abia când reuşisem să mai disciplinăm vizitatorii, această măsură vine să încurce activitatea angajaţilor spitalului. Noul program aduce mari dificultăţi în desfăşurarea actului medical. Când medicul de gardă efectuează contravizita pacienţilor, aparţinătorii sunt poftiţi în afara salonului. Ori nu toţi înţeleg această măsură şi nu toţi acceptă să se conformeze”. Aceasta a mai precizat că, pentru asigurarea securităţii sanitaro- epidemiologice, sunt numeroase proceduri pe care medicul nu le poate efectua în prezenţa vizitatorilor.

Reamintim că ordinul emis de Ministerul Sănătăţii la începutul acestei luni reglementează, printre altele, programul de vizită al rudelor care au bolnavi internaţi în spitale. Ordinul prevede că pacienţii internaţi pot fi vizitaţi de luni până vineri, în intervalul orar 15:00- 20:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00 şi 18:00. Înainte de aplicarea ordinului, programul de vizite la SJU era de două ore.

 

Personalul de îngrijire are mai mult de muncă

Programul care le permite vizitatorilor să petreacă aproape jumătate de zi în spital a mărit substanţial şi volumul de muncă al personalului de îngrijire din unitate, iar cheltuielile cu produsele de îngrijire au luat avânt. Infirmierele încearcă cu greu să menţină curăţenia în saloane şi pe coridoare, iar odată curăţate duşumelele, aceastea nu mai apucă să se usuce.

„Personalul de îngrijire este acelaşi, în timp ce munca pe care trebuie să o facă este mult mai intensă. Cu greu fac faţă sarcinilor. În plus, înregistrăm cheltuieli suplimentare pentru produsele de curăţenie, igienizare, dezinfectare şi pentru papucii de unică folosinţă”, a explicat dr. Doina Ganea. 

Înainte de aplicarea ordinului, atât personalul de pază, cât şi angajaţii de la recepţie au fost instruiţi şi au luat la cunoştinţă de noile schimbări ce vor fi implemenenate în unitate.

Sporirea infecţiilor nozocomiale (intraspitaliceşti) este un alt motiv pentru care medicii privesc cu reticenţă schimbarea de program. Îmbrăcaţi în haine de stradă, aparţinătorii se aşează pe patul pacienţilor, neconformându-se indicaţiilor infirmierelor.

„Zilele trecute, la secţia de Neonatologie a intrat un bărbat agresiv verbal care cerea insistent să-şi vadă copilul. Nu l-am putut împiedica să intre în secţie pentru că programul îi permitea acest lucru. A fost irascibil, a provocat personalul medical. Astfel de cazuri se vor înmulţi”, a mai declarat Doina Ganea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie „ca pe bulevard” la Spitalul Judeţean Suceava, odată cu prelungirea programului de vizite.
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 10 voturi
Aglomeraţie „ca pe bulevard” la Spitalul Judeţean Suceava, odată cu prelungirea programului de vizite3.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine! trimis de
(24 ian 2013, 12:45:17
Mai au tupeul sa se planga ca un tata a vrut sa isi vada copilul...eu cand am nascut doar cu bani, pile si multe rugaminti a reusit sotul meu sa vada copilul, de mine nu mai vorbim. Am stat o zi si o noapte la lauzie ca imi era rau si nu m-a intrebat nimeni de sanatate dar mai era o femeie acolo care avea pile in spital si au intrat la ea sotul, parintii cu mancare, calorifere si toate astea noaptea,nu ziua, si la celelalte nu avea voie nimeni ca deh, e sectie fara vizitare cica... rusine sa va fie.. spagarilor!
2.   Numai spaga au in cap trimis de
(24 ian 2013, 13:05:58
Am o ruda apropiata internata la spitalul vechi,la intrare statea o tanti angajata care nu mi-a dat voie sa intru,desi era in timpul orelor de vizita,pe motiv ca nu am papuci de unica folosinta.Inteband-o de unde pot sa-mi iau aceasti papuci,mi-a raspuns pe un ton rastit,sa caut pe la soitalul nou,ca ei nu au asa ceva.Intre timp,pe langa mine au mai intrat vreo trei persoane,care stiind lectia,i-au pus in buzunar,,taxa".Dupa ce i-am pus si eu in buzunar 5 lei,m-a lasat si pe mine sa intru sa-mi vizitez ruda.
3.   Mirlanii taie peste tot ca in autobuse! trimis de
(24 ian 2013, 13:44:06
,,Ornologii” nu respecta curatenia! O sa fie dezastru in citeva saptamini, pacat de banii investiti pentru infrumusetare....
4.   F.bine trimis de
(24 ian 2013, 17:52:44
da, este f.bine cu acest program, dar nu in saloane...
am mai scris despre aceste vizite, la fiecare sectie sa fie o sala unde sa se intilneasca vizitatorii cu bolnavii, NU in saloane....se face mizerie, galagie, microbi, plus ca poate intra orice hot, nebun, sa intre in salon, sa te agreseze , sa-ti ia banii, telefonul, etc......
haos total in spital, nu-mi place......ar trebui cite un politist pe fiecare etaj sa pazeasca bolnavii si personalul medical....
pacat de investitiile facut, era frumos, curat, chiar elegant....in citeva luni va fi la fel ca in anii anteriori...
5.   Comentariu trimis de
(25 ian 2013, 01:54:58
..."Abia când reuşisem să mai disciplinăm vizitatorii, această măsură vine să încurce activitatea angajaţilor spitalului."

Cred ca nu am inteles tocmai bine ineptiile intelectualei.
O singura intrebare: PE ANGAJATII SPITALULUI CAND AVETI DE GAND SA-I DISCIPLINATI? Poate si o a doua intrebare dca nu se incurca respectabial: SE POATE UN AUDIT EXTERN? SE REZOLVA. PRIMITI?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei